SkiStar

Äggstra bra påskväder i fjällen

Dela

Alla väderprognoser visar att vädret kommer vara på topp under påsken i fjälltrakterna. Den senaste tidens påfyllning av vårsnö och kalla nätter har gjort att skidåkningen under den sena påsken har ovanligt fina förutsättningar. Snödjupet på SkiStars Skandinaviska skidorter visar på mellan 85-115 cm och det ackumulerade snödjupet under säsongen är i närheten av förra årets exceptionella mängder i Sälen, Vemdalen och Åre.

April, Sälen.
April, Sälen.

- Det fina vädret i kombination med kalla nätter har skapat ett högtryck på skistar.com där vi fortfarande ser ett intresse in i det sista att boka påsken, säger Linda Morell PR-chef SkiStar.

Påsken är en av säsongens absoluta höjdpunkter med mängder av event och artistuppträdanden, värmande vårsol och fantastisk skidåkning.

Allt detta händer under påsk på SkiStars skidorter:

Sälen:

 • De publikvänliga tävlingarna Uppåt Väggen, Uppåt Väggen Ungdom och Lilla Uppåt Väggen i Hundfjället på påskaftonen.
 • Valles veckoprogram med bla Valles utomhusshower och Valles middagsshow på Experium i Lindvallen.
 • Påsken i Sälen har de senaste åren bjudit på ett enormt artistutbud och påsken 2019 är inget undantag.
  • Under uteafterskin i Tandådalen under långfredagen står Haaks, Partypatrullen & DJ Altego med konferencier DJ och Mr. DJ för underhållningen.
  • På Experiumtorget i Lindvallen, Poolrace och påskfest med Martin Almgren och bandet Pink Hink. Valle och hans vänner bjuder på en fullspäckad after ski-show. 
  • Högfjällshotellet bjuder på underhållning och afterski med bl a Midnight Express och Svenska Lyxorkestern.
  • Sälfjällstorget har en lång tradition av ett påskfirande med en rad kända svenska artister och påsken 2019 blir inget undantag utan. Robert Wells med gäster; Molly Sandén och Kris Kläfford uppträder på Sälfjällstorget.
  • Påskafton gästas Hundfjället avValle på scenen följt av Martin Almgren och bandet Pink Hink och sedan körs det klassiska poolracet.

Vemdalen:

 • Livekonserter på Storhogna M både långfredagen och påskafton med Markoolio med band och mello-aktuella Wiktoria
 • Valles veckoprogram och Valles Påskäggsjakt och Valles Cup.
 • Big Jump Cup Session på påskafton -Big Air-tävling i SkiStar Snow Park Björnrike.
 • En mängd familjevänliga tävlingar som EQPE Påsksuper-G, Speedski race, Differensslalom, Parallellslalom och longjump.

Åre:

 • Red Bull Homerun 21 april hastighet racing på skidor och snowboards från Åreskutan ner till afterskin.  
 • Valleaktiviteter barnområdena – Valles aktivitetsprogram med shower och skidåkning samt ansiktsmålning.
 • Afterski, konserter och underhållning på Åres många scener med bl a Petter och Benjamin Ingrosso. Åre är vida känt för ett sprudlande nattliv, barer och fantastiska restauranger.

Trysil:

 • Valles Påskparad på påskafton vid Høyfjellssenteret.
 • SkiStar Jib för barn i åldrarna 6-14 år. 
 • Morgonskidåkning onsdag till lördag – Nypreparerat i Högegga.
 • Konserter, SeterRock och after ski med, bland andra Rydell & Quick, Max Volum, Vazelina Bilopphøggers, Max Niclassons Duo. 

Hemsedal:

 • SkiStar Jib Academy, gratis jibbskola för barn mellan 10 och 14 år.
 • Valles veckoprogram med bla Valles utomhusshower.
 • Påskfestival 2019 på Skistua med DJ:ar, livemusik ochAfter ski med Peter Simson och Loveshack & Klovner i Kamp.
 • Broiler och Salvatore på Stavkroa Nightclub.
 • Bowling, klättring och många fler aktiviteter i skidområdet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

April, Sälen.
April, Sälen.
Ladda ned bild
Vemdalsskalet
Vemdalsskalet
Ladda ned bild

Länkar

Om

SkiStar
SkiStar
Sälfjällsgården
780 67 Sälen

+46 280 88050https://www.skistar.com/

SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike. Marknadsandelen är i Sverige 49 %, i Norge 30 % och totalt i Skandinavien 41 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Verksamheten delas in i två segment; Drift av skidanläggningar och Fastighetsutveckling & exploatering.

Bilder och filmer i SkiStars pressrum är fria för publicering tillsammans med information om SkiStar och/eller SkiStars destinationer och produkter.

Följ SkiStar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SkiStar

Attraktiv arbetsgivare för unga åker ut på rekryteringsturné19.8.2019 14:15:28 CESTPressmeddelande

Det är populärt att söka jobb i svenska och norska fjällvärlden och just nu pågår rekryteringen av vinterns nya medarbetare. Nytt för i år är att söka vinterns nya medarbetare genom att besöka utvalda städer. Det är Karlstad, Göteborg, Helsingborg, Linköping, Stockholm, Gävle och Östersund som får besök av SkiStars rekryterare. Reseföretaget SkiStar har gett över 11 000 unga mellan 18 – 24 år arbete de senaste 10 åren och får varje år in tusentals nya ansökningar.

Nu lanserar SAS flyglinjer från Danmark och England till den nya flygplatsen mellan Sälen och Trysil12.8.2019 09:15:02 CESTPressmeddelande

SAS satsar på Sveriges och Norges största skidorter Sälen och Trysil genom att redan från start i december, när nya flygplatsen invigs, lansera tre flyglinjer. Den 28 december landar de första engelsmännen på nya Scandinavian Mountains Airport och redan dagen efter anländer danskar från både Köpenhamn och Ålborg. Både den danska och engelska marknaden är viktiga och har växande positiva trender.

Nu lanceres direkte fly fra København og Aalborg med SAS til Sälen og Trysil12.8.2019 09:13:26 CESTPressmeddelande

Nu bliver det både nemmere og hurtigere at komme til Sveriges og Norges største skisportssteder, Sälen og Trysil, med direkte fly fra København og Aalborg. Adgangen til skiløb i de to lande bliver blandt de bedste i verden med blot 10 minutters transporttid til Sälens nærmest beliggende skiområde Hundfjället, og blot 40 minutter til Trysil fra den nye lufthavn Scandinavian Mountains Airport.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum