Jönköpings kommun

Agne Bengtsson ny vd på Elmia AB

Dela

Agne Bengtsson blir ny vd på det kommunalägda mässbolaget Elmia AB. Sedan ett halvår tillbaka har han varit tillförordnad vd, men nu står det klart att han tar över posten tills vidare.

- Jag är glad och hedrad över att få företräda Elmia AB med all sin historik och kvalitet. Jag hoppas kunna fortsätta utveckla ett redan starkt varumärke tillsammans med alla entusiastiska medarbetare, säger Agne Bengtsson.

Elmia tvingades under pandemin att minska personalstyrkan på grund av att restriktioner satte stopp för många event och mässor. Agne Bengtsson, som tillträder 1 april, ser nu fram emot ett intensivt år med bland annat VA-mässan i mars, Bilsport Performance & Custom Motor Show i april, Elmia Produktionsmässor i maj och Elmia Wood i juni.

Rekryterar i rätt tempo

- Det är stora utmaningar som ligger framför oss naturligtvis. Vi fortsätter rekrytera och stärka organisationen i rätt tempo. Det kommer att bli ett intensivt arbete, men samtidigt ser alla på Elmia väldigt mycket fram emot det här året, säger Agne Bengtsson.

Tidigare var Agne Bengtsson klubbdirektör i HV71 i sex år. Innan dess var han vd för transport- och entreprenadföretaget Transab under flera år.

Positiv utveckling

Sten-Åke Karlsson, ordförande i Elmia, berättar att förtroendet för Agne Bengtsson växt under det gångna halvåret och att han kommer att bidra med stabilitet och leda en organisation som kan föra verksamheten framåt i vardagen som i ett mer långsiktigt perspektiv.

- Vi har haft en rekryteringsprocess med flera kandidater. Styrelsen och ägaren Rådhus AB har sett en mycket positiv utveckling sedan Agne tog över och vi tycker att hans kompetens och erfarenhet matchar med vd-uppdraget på Elmia, säger Sten-Åke Karlsson.

Elmia AB ingår i koncernen Jönköpings Rådhus AB, vilken i sin tur ägs av Jönköpings kommun. Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Nyckelord

Kontakter

Agne Bengtsson, vd Elmia AB, 0735224222

Sten-Åke Karlsson, ordförande Elmia AB 0706984215

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Presskonferens angående föroreningarna i kvarteret Obygden13.5.2022 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att komma till rätta med föroreningarna i kvarteret Obygden går vidare in i ett viktigt skede. Sedan flera år tillbaka har Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen, i nära dialog med de boende i området, arbetat med projektet. Syftet är att hitta ett åtgärdsalternativ för de föroreningar som en gammal kemtvättsverksamhet lämnat efter sig i ett bostadsområde i centrala Jönköping. Media hälsas välkomna till en presskonferens där företrädare för Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen kommer att berätta mer vad som händer i projektet på kort och lång sikt. Tid: Måndag 16 maj klockan 12.30 Plats: Rådhuset, Galleriet (plan 2) i Jönköping Presslegitimation kan krävas. Presskonferensen kommer att sändas live på www.jonkoping.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum