Foxway AB

Agnes Makk till Foxway. Uppdrag: utöka verksamheten i Europa

Dela

Nu satsar Foxway internationellt och tillsätter Agnes Makk som vd för divisionen Recommerce. Agnes har en imponerande bakgrund som ledare för snabbt växande IT- och serviceföretag. I portföljen finns Swedbank, Arvato Bertelsmann, Kühne & Nagel och Make Commerce (Maksekeskus).

Foxway har gjort en stark tillväxtresa på kort tid och har idag närmare 700 anställda i flertalet länder. Recommerce-divisionen med inriktning på återanvändning och återtag av elektronik har vuxit med mer än 200% per år (CAGR). Takten har ökat ytterligare efter att Coronapandemin gjorde entré och förlamade samhället i stort. Nu satsar Foxway på expansion i Europa och tillsätter Agnes Makk som vd för divisionen Recommerce.

– Vi strävar efter ytterligare tillväxt både geografiskt och inom produktsortimentet. Agnes Makk har en lång och bred erfarenhet. Det möjliggör förflyttningen av vårt företag ut på den internationella marknaden för att utöka vår återförsäljningsverksamhet utanför Norden, säger Martin Backman, vd för Foxway Group.

På grund av Covid-19 kämpar många företag med sin digitala arbetsplats och konsumenterna har ökat sin digitala närvaro. Det ger Foxway både möjligheter och ansvar samtidigt.

– Idag återvinns 80 procent av all IT-utrustning på ett ohållbart sätt. Vi vill ändra det med vår unika affärsmodell. Foxway tar hand om hela produktens livscykel internt. Vi hyr ut och säljer IT-utrustning till företag och konsumenter, förlänger dess garanti i flera år och ser till att de enheter som inte kan användas längre, tas hand om på ett hållbart sätt. Vårt uppdrag är att göra det digitala livet enkelt för människor, samtidigt som vi begränsar våra koldioxidavtryck, säger Martin Backman.

Foxway strävar efter att förändra människors sätt att konsumera elektronik. Att ta ledningen som ett ESG-företag som visar att begagnade enheter kan vara lika bra som nya. Återköpslösningen av mobiltelefoner från konsumenter är en stor del av framgångsreceptet och göra människor medvetna om det värde gamla enheter ger.

– Foxway har en imponerande affärsmodell med ESG-visionen som en kärnkomponent i dess DNA. Jag är glad att vara en del av Foxway och det är både ett nöje och en ära att ta ledningen för den europeiska expansionen. Med teamets fördjupade kunskap, passion och erfarenhet är jag angelägen om att fortsätta framgångshistorien utomlands, säger Agnes Makk.

Agnes Makk tar över rollen från Jörgen Berg, som kommer att fokusera på sin position som styrelseordförande för Foxway. Agnes Makk kommer att ingå i koncernledningen och rapportera till koncernvd.

Kontakter

Bilder

Agnes Makk.
Agnes Makk.
Ladda ned bild

Om