Lindholmen Science Park

AI Innovation of Sweden lanserar startup-program

Dela

Nu lanserar AI Innovation of Sweden sitt nya startup-program. Syftet med programmet är att stödja startups som vill arbeta mer med AI, att koppla ihop AI-startups med nya partners och investerare samt att accelerera AI-startups genom att integrera dem som fullvärdiga partners till AI Innovation of Sweden, med tillgång till hela erbjudandet av tjänster, infrastruktur och nätverk.

Bild: Alex Kotliarskyi, Unsplash.
Bild: Alex Kotliarskyi, Unsplash.

AI Innovation of Sweden lanserar Startup-programmet för att hjälpa till att sätta fart på det svenska AI-ekosystemet. Programmet fokuserar på att hjälpa relevanta svenska startups med kunskap om AI, kontakter som kan hjälpa dem att utvecklas och stöd för att växla upp verksamheten internationellt.

Att stödja AI-startups är viktigt i sig, men också för samhället som helhet.

– Startups må vara små till storleken men de spelar en avgörande roll för att skapa tillväxt och innovation i ekonomin. Genom att utbilda, koppla samman och matcha AI-startups med rätt aktörer kan vi påskynda tillämpad AI i Sverige och samtidigt skapa unikt värde för våra partners, säger Peter Kurzwelly, Startup Manager på AI Innovation of Sweden.

Startup-programmet innehåller tre steg innehållande olika erbjudande beroende på företagens mognadsgrad inom AI.

Det första steget fokuserar på att utbilda startups inom AI och visa dem vad som är möjligt. Detta steg är öppet för alla startups och inkluderar tillgång till onlinekurser, öppna evenemang och workshops samt nätverksträffar och nyheter.

I det andra steget introduceras startups till partners och listas som en AI-startup på AI Innovation of Swedens officiella startup-lista. Här krävs att startups har en tillräcklig mognadsgrad inom AI och en beredskap att skala upp. I detta steg får företagen också tillgång till matchmaking-events med partners och potentiella investerare.

Utvalda startup-företag kommer att bli inbjudna till att bli fullvärdiga partners till AI Innovation of Sweden. I detta tredje steg ges de en stor möjlighet att växla upp sin verksamhet genom att få tillgång till hela AI Innovation of Swedens erbjudande av tjänster, infrastruktur och nätverk. Det innebär också skräddarsydda matchmaking-events med investerare och andra partners, möjlighet att delta och bidra i projekt av nationellt intresse samt tillgång till AI Innovation of Swedens Data Factory och tillgängliga datasets.

– Vi är mycket glada över att nu kunna öka vårt arbete för att hjälpa svenska AI-startups och stödja dem i att sprida sina ofta unika lösningar till ett brett spektrum av potentiella partners och samtidigt accelerera applicerad AI, avslutar Peter Kurzwelly.

Ansök eller läs mer: ai.se/en/startup-program

För mer information, kontakta:

Peter Kurzwelly
Startup Manager

0768-61 00 00
peter.kurzwelly@ai.se

Mikael Ljungblom
Kommunikationschef
0707-99 68 63
mikael.ljungblom@ai.se

Nyckelord

Bilder

Bild: Alex Kotliarskyi, Unsplash.
Bild: Alex Kotliarskyi, Unsplash.
Ladda ned bild
Peter Kurzwelly, Startup Manager AI Innovation of Sweden. Bild: Fredrik Strömberg/Miami Advertising Agency.
Peter Kurzwelly, Startup Manager AI Innovation of Sweden. Bild: Fredrik Strömberg/Miami Advertising Agency.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se

AI Innovation of Sweden är Sveriges nationella center för artificiell intelligens. Målet är att accelerera tillämpningen av AI genom att möjliggöra delande av data, sprida och tillhandahålla kunskap och driva projekt av nationellt intresse.

Huvudkomponenterna i AI Innovation of Sweden är de regionala noderna, projektportföljen, den nationella datafabriken, samt engagemanget från partners. Datafabriken skapar möjlighet för partners att frivilligt dela sin unika data med andra partners och driva projekt för AI-utveckling i Sverige. AI Innovation of Sweden samlar ca 70 partners från näringsliv, offentlig sektor, akademi och forskningsinstitut.

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

Kraftsamling ska ta bort hinder för framtidens transporter30.11.2020 08:49:31 CET | Pressmeddelande

Plötsligt kommer elscootrarna till stan. Många anammar det nya transportsättet med glädje, samtidigt som missnöjet växer över scootrar som skräpar längs trottoarer och cykelbanor. Men kommunerna saknar praktiska och juridiska redskap att arbeta proaktivt för att styra utvecklingen och det är oklart hur de ska samarbeta med olika aktörer. Den sortens hinder och utmaningar ska identifieras i ett nytt Drive Sweden-projekt där Trafikverket och kommunerna Linköping, Lund, Stockholm och Göteborg samarbetar.

Sverige spänner AI-musklerna för omvärlden: Samlar eliten på global konferens med världens största matchmakingevent16.11.2020 14:48:19 CET | Pressmeddelande

Sverige ligger i framkant vad gäller innovation och tar nu ett ännu större grepp och stoltserar internationellt med kompetensen inom AI. Med start den 17 november samlas den svenska och internationella AI-eliten för det globala eventet Sweden Innovation Days som anordnas av AI Sweden – Sveriges nationella AI-center, Energimyndigheten, Ignite Sweden, SISP - Swedish Incubators & Science Parks, och Vinnova - Sveriges innovationsmyndighet. Syftet är att visa upp Sverige som ett ledande techland och skapa nya kontaktytor, för att attrahera internationell talang och investeringar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum