AI Sweden

AI Innovation of Sweden lanserar startup-program

Dela
Nu lanserar AI Innovation of Sweden sitt nya startup-program. Syftet med programmet är att stödja startups som vill arbeta mer med AI, att koppla ihop AI-startups med nya partners och investerare samt att accelerera AI-startups genom att integrera dem som fullvärdiga partners till AI Innovation of Sweden, med tillgång till hela erbjudandet av tjänster, infrastruktur och nätverk.
Bild: Alex Kotliarskyi, Unsplash.
Bild: Alex Kotliarskyi, Unsplash.

AI Innovation of Sweden lanserar Startup-programmet för att hjälpa till att sätta fart på det svenska AI-ekosystemet. Programmet fokuserar på att hjälpa relevanta svenska startups med kunskap om AI, kontakter som kan hjälpa dem att utvecklas och stöd för att växla upp verksamheten internationellt.

Att stödja AI-startups är viktigt i sig, men också för samhället som helhet.

– Startups må vara små till storleken men de spelar en avgörande roll för att skapa tillväxt och innovation i ekonomin. Genom att utbilda, koppla samman och matcha AI-startups med rätt aktörer kan vi påskynda tillämpad AI i Sverige och samtidigt skapa unikt värde för våra partners, säger Peter Kurzwelly, Startup Manager på AI Innovation of Sweden.

Startup-programmet innehåller tre steg innehållande olika erbjudande beroende på företagens mognadsgrad inom AI.

Det första steget fokuserar på att utbilda startups inom AI och visa dem vad som är möjligt. Detta steg är öppet för alla startups och inkluderar tillgång till onlinekurser, öppna evenemang och workshops samt nätverksträffar och nyheter.

I det andra steget introduceras startups till partners och listas som en AI-startup på AI Innovation of Swedens officiella startup-lista. Här krävs att startups har en tillräcklig mognadsgrad inom AI och en beredskap att skala upp. I detta steg får företagen också tillgång till matchmaking-events med partners och potentiella investerare.

Utvalda startup-företag kommer att bli inbjudna till att bli fullvärdiga partners till AI Innovation of Sweden. I detta tredje steg ges de en stor möjlighet att växla upp sin verksamhet genom att få tillgång till hela AI Innovation of Swedens erbjudande av tjänster, infrastruktur och nätverk. Det innebär också skräddarsydda matchmaking-events med investerare och andra partners, möjlighet att delta och bidra i projekt av nationellt intresse samt tillgång till AI Innovation of Swedens Data Factory och tillgängliga datasets.

– Vi är mycket glada över att nu kunna öka vårt arbete för att hjälpa svenska AI-startups och stödja dem i att sprida sina ofta unika lösningar till ett brett spektrum av potentiella partners och samtidigt accelerera applicerad AI, avslutar Peter Kurzwelly.

Ansök eller läs mer: ai.se/en/startup-program

För mer information, kontakta:

Peter Kurzwelly
Startup Manager

0768-61 00 00
peter.kurzwelly@ai.se

Mikael Ljungblom
Kommunikationschef
0707-99 68 63
mikael.ljungblom@ai.se

Nyckelord

Bilder

Bild: Alex Kotliarskyi, Unsplash.
Bild: Alex Kotliarskyi, Unsplash.
Ladda ned bild
Peter Kurzwelly, Startup Manager AI Innovation of Sweden. Bild: Fredrik Strömberg/Miami Advertising Agency.
Peter Kurzwelly, Startup Manager AI Innovation of Sweden. Bild: Fredrik Strömberg/Miami Advertising Agency.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Om AI Sweden

AI Sweden är Sveriges nationella center för artificiell intelligens. AI Sweden stöds av svenska staten samt näringsliv och offentlig sektor över hela Sverige. Målet med arbetet är att accelerera användningen av AI för att stärka Sveriges välfärd och konkurrenskraft, och att förbättra livet för alla människor som lever i Sverige.

Följ AI Sweden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AI Sweden

Nationellt industrisamarbete ska lägga grunden för ett nytt elsystem19.12.2023 08:17:49 CET | Pressmeddelande

Det svenska elsystemet står inför stora förändringar. Priset på förnybar elproduktion faller snabbt, elbehovet i samhället ökar kraftigt och näringslivet och samhället i stort behöver bättre underlag för att kunna fatta väl underbyggda beslut. Därför lanseras nu ett nytt initiativ backat av tunga näringslivsaktörer såväl som offentlig sektor och akademin. Behovskartan är en interaktiv simulering där användarna kan laborera med olika förutsättningar för behov av el, teknikutveckling, klimatförändringar och andra faktorer. Målet är att underlätta beslutsfattande kring investeringar, produktion och konsumtion av el, från lokal till nationell nivå.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye