World Animal Protection Sverige

Airbnb antar marknadsledande djurskyddspolicy

Dela

I dag lanserar Airbnb en ny kategori djurupplevelser (Animal Experiences). Den följer en ny djurskyddspolicy som skapats i samråd med globala djurskyddsorganisationen World Animal Protection.

Idag lanseras Airbnb Animal Experiences - en ny kategori upplevelser som vill ge människor möjlighet att bättre förstå djur och med expertvärdar som sätter en ny standard för djurturism. Bland 1 000 upplevelser ingår exempelvis paddelsurfa med corgis, paddla kajak med miljövårdare eller lära sig om urban biodling.

Airbnb Animal Experiences blir del av över 40 000 upplevelser som finns tillgängliga över hela världen och stöds av en ny branschledande djurskyddspolicy, framtagen tillsammans med World Animal Protection. 

-       Vi vet att människor älskar djur och vill uppleva dem när de reser, men vi vet också att människor allra helst vill se djur i ett sammanhang där deras välfärd respekteras. Denna nya djurskyddspolicy har tagits fram i samarbete med våra experter. Policyn ser till att äventyrslystna har många valmöjligheter för att uppleva glädjen med djur, med deras välfärd som högsta prioritet, säger Roger Pettersson, generalsekreterare på World Animal Protection Sverige.      

Airbnbs djurskyddspolicy i korthet

Airbnbs nya djurskyddspolicy är framtagen i samråd med World Animal Protection och de nya riktlinjerna inkluderar:

  • Ingen direktkontakt med vilda djur, alltså inte klappa, mata eller rida på djuren
  • Arbetsdjur: högst en ryttare eller 20% av djurets vikt – djuren får aldrig överansträngas
  • Marina däggdjur: bör aldrig vara i fångenskap.  
  • Ansvarsfullt resande: inga vilda djur ska användas som selfie-rekvisita eller utsättas för negativa inlärningstekniker

World Animal Protection kommer att fortsätta arbeta med Airbnb för att främja djurskydd i deras fortsatta verksamhet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

World Animal Protection Sverige
World Animal Protection Sverige
Hantverkargatan 5 s
11221 Stockholm

08-6177970http://www.worldanimalprotection.se

Vi är en av världens största djurskyddsorganisationer och arbetar målinriktat för att stoppa djurplågeri i hela världen. Vi samarbetar med organisationer, företag och enskilda runt hela världen och är rådgivare åt FN, EU, regeringar och myndigheter. Vi är insatta i djurskyddsfrågor, såväl i Sverige som globalt. 

Våra arbetsområden är djur i samhällenlantbruksdjurkatastrofdrabbade djur och vilda djur.

Följ World Animal Protection Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Animal Protection Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum