Järfällahus Ab

Aiya ny ungdomsledare i Järfällahus bostadsområden

Dela

Sedan några år tillbaka har ett mycket framgångsrikt ungdomsarbete bedrivits i Järfällahus områden Tallbohov/Söderhöjden och Lilla Ulvsättra. Ungdomsföreningen SWAT är ett resultat av Boutveckling, ett samarbete mellan Järfällahus och de lokala Hyresgästföreningarna. Projektledaren, Ali Al Djaber, har tålmodigt byggt upp en blomstrande verksamhet som inkluderar ideellt arbete med klotterborttagning i våra områden, fotbollsturneringar, LAN, läger, paintball och mycket annat.

Nu går ungdomsarbetet in i ett nytt skede. Aiya Mohsen har anställts på 25 % för att arbeta med att utöka verksamheten. Det är Järfällahus och Hyresgästföreningen Järfälla som tillsammans utifrån vårt boutvecklingsavtal bekostar satsningen.

Högby i Viksjö nämns som ett tänkbart område att starta ny ungdomsverksamhet i.

Aiya, som är 23 år, har tidigare engagerat sig för ensamkommande flyktingbarn inom Röda Korsets ungdomsförbund. Hon jobbar deltid på Arlas lager i Kallhäll samtidigt som hon studerar på Stockholms universitet. Ämnet är arabiska med inriktning på mellanösternstudier. Hon skriver också artiklar i MENA Tidningen, en webbtidning som skriver om mellanöstern och Nordafrika.

- Jag har alltid tyckt om att jobba med ungdomar, säger Aiya. Det här är inte bara ett jobb för mig. Det är mycket viktigare än så. Jag ser verkligen fram emot att komma igång och träffa ungdomarna!

Ali Al Djaber, projektledare för ungdomsarbetet i Järfällahus områden, betonar fördelarna med en kvinnlig ungdomsledare.

- Hon kan skapa nya relationer och nå nya målgrupper, säger han. Inte minst bland tjejer. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Järfällahus Ab
Järfällahus Ab
Drabantvägen 2
17750 Järfälla

08 - 580 836 00https://jarfallahus.se/

Järfällahus är Järfällas kommunägda bostadsföretag. Vi har cirka 5600 lägenheter, över 4000 fordonsplatser och ungefär 400 lokaler i hela Järfälla.

Följ Järfällahus Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfällahus Ab

​Rekordmånga får sommarjobb hos Järfällahus8.6.2017 14:02Nyheter

I år är det hela 70 ungdomar mellan 15 och 18 år som har fått sommarjobb hos Järfällahus AB. Redan förra året tog Järfälla kommuns eget bostadsbolag emot ett tjugotal ungdomar, men i år är de alltså mer än tre gånger så många. Och den här gången sker det i samarbete med Hyresgästföreningen. - Det här är vårt sätt att ta ett kommunalt samhällsansvar, säger Ali, social hållbarhetsstrateg på Järfällahus. Sommarjobbarna är framtidens medborgare, och vi är glada att de vill ta sina första steg på arbetsmarknaden hos oss. Ett femtiotal av ungdomarna kommer att arbeta i bostadsområdena med att städa, sätta upp skyltar, dela ut information till hyresgästerna m m. Resterande 20 kommer att hjälpa till med de sommaraktiviteter som SWAT arrangerar. SWAT är den ungdomsverksamhet som Järfällahus och Hyresgästföreningen i Järfälla driver tillsammans. Det handlar bland annat om att arrangera turneringar i bubbelfotboll i områdena, anordna LAN och paintball med flera aktiviteter. Så här säger Mikael Jä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum