E.ON Sverige AB

Akademiska Hus väljer koldioxidneutral fjärrkyla från E.ON

Dela

Akademiska Hus bidrar till omställningen mot ett hållbarare inomhusklimat i sina fastigheter och väljer koldioxidneutral fjärrkyla till hela sitt byggnadsbestånd i Örebro. E.ON investerar 30 miljoner kronor för att förse Örebro universitet med fjärrkyla från och med våren 2018.

Tord Olsson E:ON Försäljning och Lars Hagman, Akademiska Hus
Tord Olsson E:ON Försäljning och Lars Hagman, Akademiska Hus

Universitetsområdet i Örebro har växt kraftigt de senaste 15 åren och byggandet lär fortsätta; det är populärt att studera vid Örebro universitet, som idag har 18 000 studenter. Akademiska Hus äger och förvaltar merparten av byggnaderna på universitetsområdet och som en del i sitt långsiktiga arbete med hållbarhetsfrågor, väljer bolaget nu koldioxidneutral fjärrkyla till hela beståndet. Detta innebär en stor utbyggnad av fjärrkylanätet i Örebro, en utbyggnad som även banar väg för andra kunder i östra Örebro att ansluta sig.

– Det finns potential att koppla in fler kunder längs vägen, när vi drar den nya ledningen från Österplan till Örebro universitet, säger Peter Jonsson, affärschef på E.ON. Fjärrkyla är attraktivt för att få ett optimalt inomhusklimat med fina miljövärden, framför allt i kontor och offentliga byggnader. Det värdesätter våra kunder allt mer.

– Förutom fjärrkyla väljer vi även förnybar fjärrvärme till våra fastigheter i Örebro. Akademiska Hus vill dessutom att all fjärrvärme ska vara förnybar i hela vårt fastighetsbestånd nationellt. Det innebär en stor vinst för miljön och som ett av Sveriges största fastighetsbolag kan och vill vi göra skillnad på hållbarhetsområdet. Studenterna får miljövänlig fjärrvärme och EON får möjlighet att utveckla sin produkt med förnybar fjärrvärme i Örebro, säger Lars Hagman, regiondirektör för Akademiska Hus region Öst. 

Projektet för ett fjärrkylanät drar igång idag och de första leveranserna till Örebro universitetsområde beräknas vara igång våren 2018.

För mer information:

Efwa Nilsson, regionchef E.ON Sverige AB
Tel: 0705-25 17 15
E-post:efwa.nilsson@eon.se

Pernilla Schoug, kommunikationschef E.ON Värme AB
Tel: 0706-55 14 85
E-post: pernilla.schoug@eon.se

Lars Hagman, regiondirektör Akademiska Hus region Öst 
Tel: 0725-66 45 29
E-post: lars.hagman@akademiskahus.se

Nyckelord

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Bilder

Tord Olsson E:ON Försäljning och Lars Hagman, Akademiska Hus
Tord Olsson E:ON Försäljning och Lars Hagman, Akademiska Hus
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Rekordstark försäljning av solceller från E.ON11.9.2018 10:04Pressmeddelande

Antalet installerade solceller växer snabbt i Sverige och försäljningen av solceller från E.ON har varit rekordstark det här året. Under 2018 beräknas försäljningen till privatpersoner och mindre företagskunder att öka med upp emot 250 procent jämfört med 2017. Genom att vara med före, under och efter installationen gör E.ON det tryggt och enkelt för kunden att skaffa solceller och i höst lanseras dessutom en unik app som gör det möjligt att följa produktion, konsumtion och hur lönsam solcellsinvesteringen är.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum