Akademiska sjukhuset

Akademiska livesänder frågestund om covid-19 på Facebook

Dela

Tisdagen den 16 juni livesänder Akademiska sjukhuset på Facebook om covid-19. Fredrik Sund och Karin Fischer Liddle, verksamhetschef respektive avdelningschef för infektion, svarar på frågor från allmänhet och vårdpersonal. 2018 var Akademiska pionjär bland svenska universitetssjukhus på sådana livesändningar, då från akuten. Sedan dess har även utvecklingsavdelningen och diabetesmottagningen medverkat.

Fredrik Sund, verksamhetschef infektion, Akademiska sjukhuset
Fredrik Sund, verksamhetschef infektion, Akademiska sjukhuset

Livesända frågestunder är ett effektivt sätt att möta ett uppdämt behov att kommunicera direkt med experter på sjukhuset, nu om det nya coronaviruset. Alla är välkomna att ställa frågor till Fredrik Sund, verksamhetschef för infektion, säger Pia Olave, kommunikationsdirektör på Akademiska sjukhuset.

För Akademiska sjukhuset är sociala medier som Facebook viktiga kanaler, dels för att kommunicera nyheter till allmänheten och potentiella medarbetare, dels för att besvara frågor och skapa dialog. Sjukhuset har i dag cirka 14 000 följare på Facebook och många av följarna delar inlägg med andra. En annan betydelsefull kanal är Instagram, där olika enheter på sjukhuset veckovis delar med sig av sin vardag med bilder.

Var och när?
Livesändningen startar tisdag 16 juni klockan 15:15
Facebook.com/Akademiska

För mer information, kontakta:
Pia Olave, kommunikationsdirektör Akademiska sjukhuset,
tel: 070-611 62 85, e-post: pia.olave@akademiska.se

Nyckelord

Bilder

Fredrik Sund, verksamhetschef infektion, Akademiska sjukhuset
Fredrik Sund, verksamhetschef infektion, Akademiska sjukhuset
Ladda ned bild

Om

Akademiska sjukhuset
Akademiska sjukhuset

751 85 Uppsala

018-611 00 00https://www.akademiska.se/

Akademiska sjukhuset har många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. Sjukhuset erbjuder specialiserad och högspecialiserad vård lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Sjukhuset har cirka 8 500 anställda, varav 1 440 läkare och 2 550 sjuksköterskor och barnmorskor.

2019 var omsättningen cirka 10 miljarder kronor, varav 2,5 miljarder motsvarade såld vård, dvs vård av patienter från Uppsala-Örebro sjukvårdsregion eller riket.

Sjukhuset har cirka 850 vårdplatser. Här görs varje år cirka 750 000 öppenvårdsbesök och cirka 32 000 operationer.

Följ Akademiska sjukhuset

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akademiska sjukhuset

AI ska underlätta upptäckt av covid-19-patienter med ökad risk för livshotande hjärtsjukdom1.7.2020 12:00:00 CESTPressmeddelande

Över 15 procent av patienter med bekräftad covid-19-infektion rapporteras ha drabbats av livshotande hjärtpåverkan såsom rytmrubbningar och hjärtmuskelinflammation och av dessa finns rapporter om en hög andel plötslig hjärtdöd. I en internationell studie, ledd från Akademiska sjukhuset, utvärderas om EKG-analys baserad på artificiell intelligens (AI) kan underlätta att förutse vilka som löper sådan risk.

Käkledsproteser utvärderas i global studie8.6.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Sammanväxningar och benbildning i käkleden kan leda till att personer inte kan gapa normalt under flera år. För många är käkledsprotes enda alternativet. Det är en relativt ny metod där det fortfarande saknas kunskap om hur det går för patienterna och vilka proteser som håller bäst. Akademiska sjukhuset leder en internationell multicenterstudie där forskare under fem år ska följa upp patienter i 13 länder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum