Akademiska sjukhuset

Akademiska livesänder frågestund om covid-19 på Facebook

Dela

Tisdagen den 16 juni livesänder Akademiska sjukhuset på Facebook om covid-19. Fredrik Sund och Karin Fischer Liddle, verksamhetschef respektive avdelningschef för infektion, svarar på frågor från allmänhet och vårdpersonal. 2018 var Akademiska pionjär bland svenska universitetssjukhus på sådana livesändningar, då från akuten. Sedan dess har även utvecklingsavdelningen och diabetesmottagningen medverkat.

Fredrik Sund, verksamhetschef infektion, Akademiska sjukhuset
Fredrik Sund, verksamhetschef infektion, Akademiska sjukhuset

Livesända frågestunder är ett effektivt sätt att möta ett uppdämt behov att kommunicera direkt med experter på sjukhuset, nu om det nya coronaviruset. Alla är välkomna att ställa frågor till Fredrik Sund, verksamhetschef för infektion, säger Pia Olave, kommunikationsdirektör på Akademiska sjukhuset.

För Akademiska sjukhuset är sociala medier som Facebook viktiga kanaler, dels för att kommunicera nyheter till allmänheten och potentiella medarbetare, dels för att besvara frågor och skapa dialog. Sjukhuset har i dag cirka 14 000 följare på Facebook och många av följarna delar inlägg med andra. En annan betydelsefull kanal är Instagram, där olika enheter på sjukhuset veckovis delar med sig av sin vardag med bilder.

Var och när?
Livesändningen startar tisdag 16 juni klockan 15:15
Facebook.com/Akademiska

För mer information, kontakta:
Pia Olave, kommunikationsdirektör Akademiska sjukhuset,
tel: 070-611 62 85, e-post: pia.olave@akademiska.se

Nyckelord

Bilder

Fredrik Sund, verksamhetschef infektion, Akademiska sjukhuset
Fredrik Sund, verksamhetschef infektion, Akademiska sjukhuset
Ladda ned bild

Om

Akademiska sjukhuset
Akademiska sjukhuset

751 85 Uppsala

018-611 00 00https://www.akademiska.se/

Akademiska sjukhuset har många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. Sjukhuset erbjuder specialiserad och högspecialiserad vård lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Sjukhuset har cirka 8 500 anställda, varav 1 440 läkare och 2 550 sjuksköterskor och barnmorskor.

2019 var omsättningen cirka 10 miljarder kronor, varav 2,5 miljarder motsvarade såld vård, dvs vård av patienter från Uppsala-Örebro sjukvårdsregion eller riket.

Sjukhuset har cirka 850 vårdplatser. Här görs varje år cirka 750 000 öppenvårdsbesök och cirka 32 000 operationer.

Följ Akademiska sjukhuset

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akademiska sjukhuset

Onkoplastik gör att alltfler bröstcancerpatienter slipper operera bort bröstet30.9.2020 08:15:00 CESTPressmeddelande

Kirurgi är en viktig del av behandlingen vid bröstcancer som årligen drabbar cirka 9 000 kvinnor i Sverige. På Akademiska sjukhuset används numera avancerade onkoplastiska tekniker för att behandla kvinnor som annars skulle behöva operera bort hela bröstet. Detta har resulterat i att mastektomierna minskat med över 60 procent vilket uppmärksammas med anledning av bröstcancerdagen 1 oktober.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum