Universitetssjukhuset ÖrebroUniversitetssjukhuset Örebro

Åkaren Jonas Aronssons minne hedras när vännerna samlar in 65 000 kronor till Nyckelfonden

Dela

För ett år sedan gick åkaren Jonas Aronsson bort i cancer. Det var då vännerna bestämde sig för att samla in pengar till cancerforskningen på Universitetssjukhuset Örebro. ”Åkare bryr sig om varandra och vi blev överväldigade över att så många ville bidra”, säger Åsa Martengård.

Åsa Martengård, Sofie Hjalmarsson och Annika Rosdahl, stiftelseansvarig Nyckelfonden. Foto: Elin Abelson
Åsa Martengård, Sofie Hjalmarsson och Annika Rosdahl, stiftelseansvarig Nyckelfonden. Foto: Elin Abelson

Det var Åsa Martengård och hennes man Johan Martengård, god vän med Jonas, som tog initiativet att samla in pengar till Nyckelfonden. Under Hästkraftens dag på Truckstop i somras samlade de in pengarna tillsammans med Jonas familj, hans goda vän Erik Löwegren och hans fru Sofie Hjalmarsson.

– Det var så många som bidrog på olika sätt under dagen. Företag skänkte saker som vi kunde auktionera ut. En person köpte ett vändskivaskydd som han sen gav tillbaka till oss så vi kan auktionera ut den igen, säger Sofie Hjalmarsson.

Målet är inget - Vägen är allt

Vännerna tog fram en t-shirt med texten ”Målet är inget - Vägen är allt” där drygt 500 stycken har sålts.

– Jag tror att så många ville vara med och bidra till insamlingen för att dom flesta kan relatera och att Jonas var en känd profil i branschen. Han var alltid hjälpsam och berörde med sin snällhet, säger Åsa Martengård.

Christmas Convoy genom Örebro

Förra året i december kördes Christmas Convoy, ett luciatåg med lastbilar, genom Örebro. Tanken var då att Jonas skulle sitta i dagrummet på Universitetssjukhuset Örebro och titta ut på lastbilskonvojen som lyste upp när den passerade.

– Tyvärr somnade Jonas in några dagar innan. Vi är glada att vi har samlat in pengar till viktig forskning som kan hjälpa cancersjuka. Det är många som kommer att minnas honom när årets Christmas Convoy lyser upp i mörkret, säger Sofie Hjalmarsson.  

Vid ytterligare frågor kontakta 

Annika Rosdahl
Stiftelseansvarig Nyckelfonden
Mail: annika.rosdahl@regionorebrolan.se
Mobil: 070 - 344 10 03

Nyckelfonden är en stiftelse som tack vare gåvor och donationer från privatpersoner, organisationer och företag kan finansiera medicinsk forskning vid Universitetssjukhuset i Örebro. Hittills har flera forskningsprojekt om bland annat cancer, hjärtan och mag- och tarmsjukdomar förverkligats. Resultaten kommer till snabb nytta för vården och patienterna i länet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Åsa Martengård, Sofie Hjalmarsson och Annika Rosdahl, stiftelseansvarig Nyckelfonden. Foto: Elin Abelson
Åsa Martengård, Sofie Hjalmarsson och Annika Rosdahl, stiftelseansvarig Nyckelfonden. Foto: Elin Abelson
Ladda ned bild
Foto: Elin Abelson
Foto: Elin Abelson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Universitetssjukhuset Örebro
Universitetssjukhuset Örebro
Södra Grev Rosengatan
701 85 Örebro

http://www.regionorebrolan.se/uso

Det personliga universitetssjukhuset

Som universitetssjukhus vill vi erbjuda våra patienter en modern och tillgänglig sjukvård på bästa möjliga vetenskapliga grund. Du som bor i Örebro län kan vara trygg i att ha tillgång till specialistsjukvård i din närhet. Flera specialiteter är uppmärksammade utanför landets gränser och forskning bedrivs inom många områden. USÖ har ca 550 vårdplatser och är ett av landets sju universitetssjukhus. Det är också en av länets största arbetsplatser med mer än 3 500 anställda.

Tillsammans med Örebro universitet utvecklar vi medicinsk forskning och utbildning. Samarbetet har bland annat lett till att en komplett läkarutbildning erbjuds i Örebro från och med 2011. Den nya läkarutbildningen medverkar till att lösa den nationella bristen på läkare och bidrar till att förbättra tillgängligheten i vården. För USÖ innebär läkarutbildningen stora möjligheter för fortsatt utveckling som universitetssjukhus, inte bara beträffande undervisning, utan också vad gäller forskning och högspecialiserad vård.

Följ Universitetssjukhuset Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universitetssjukhuset Örebro

Viktigt med långsiktig uppföljning av bentäthet efter överviktsoperation25.6.2020 09:10:00 CESTPressmeddelande

Forskning inom Region Örebro län visar att livskvalitén på lång sikt ökar för de som opererats för sin övervikt. Studierna visar också hur viktigt det är att vården följer upp de patienterna under lång tid. ”Vi såg att bentätheten minskar efter en överviktsoperation. Att äta extra D-vitamin och kalk är ett sätt att bromsa minskningen av bentäthet”, säger forskaren Mustafa Raoof.

Män drabbas hårdare av vissa infektioner10.6.2020 09:10:00 CESTPressmeddelande

Vid lunginflammation har män högre koncentrationer av proteinet SLPI i blodet än kvinnor. Det visar forskning som gjorts vid Universitetssjukhuset Örebro. ”Det var ett oväntat och intressant fynd. Det är oklart vad det står för men vi vet att det finns immunologiska skillnader mellan män och kvinnor. Det påverkar bland annat benägenheten att drabbas av infektioner”, säger Anna Lange, forskare inom Region Örebro län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum