Akavia

Akavia med på Handelsrådets webbinarier

Dela

Akavias experter deltar på tisdagen vid Handelsrådets webbinarier om handelns karriärvägar för unga och vilka lärdomar handeln kan dra av pandemin.

Akavias experter Nina Forssblad och Daniel Lind deltar vid Handelsrådets webbinarier
Akavias experter Nina Forssblad och Daniel Lind deltar vid Handelsrådets webbinarier

Handeln är en av svensk ekonomis största och viktigaste branscher. Branschen sysselsätter hundratusentals människor. En stor andel unga får sitt första jobb inom handeln men många väljer att gå vidare till andra branscher.

Karriärvägar för unga inom handeln är ämnet för ett av Handelsrådets webbinarier under tisdagen. Vid sidan av forskare medverkar en panel på webbinariet. Med i panelen finns Nina Forssblad, professionsanalytiker på Akavia och representant i Handelsrådets Yrkes- och Kompetensutskott för akademikerna inom Handel och Tjänster.

Handeln har så många olika karriärvägar. En utmaning är att göra vägarna synliga och tydliga, så att de unga och nyanställda känner till möjligheterna. En annan viktig aspekt är att ta hand om dem som kommer in efter en utbildning så de väljer att stanna kvar och utvecklas i verksamheten.

På tisdagen presenterar även Handelns ekonomiska råd årets rapport "Handeln och covid-19: Lärdomar från pandemin och dess hantering". I efterföljande diskussion deltar bland annat Erik Åsbrink, ordförande Handelns ekonomiska råd och Cecilia Hermansson, Handelns ekonomiska råd. Med i diskussionen är även Akavias chefsekonom Daniel Lind:

Svensk handel har påverkats hårt av pandemin. Det handlar både om att försäljningen har minskat i spåren av Folkhälsomyndighetens råd, men även genom att stressen har ökat och välbefinnandet i arbetet har minskat för medarbetarna. Samtidigt påskyndar pandemin branschens underliggande strukturomvandling.

Fakta
Handelsrådet är ett samarbete mellan arbetsgivarorganisationerna KFO (Fremia den 1 januari 2021) och Svensk Handel och arbetstagarorganisationerna Akademikerförbunden, Handelsanställdas förbund och Unionen. Handelsrådets övergripande syfte är att stärka handelns konkurrenskraft och skapa goda villkor för företagens medarbetare.

Akademikerförbunden inom Handel och Tjänster (AHT) består av 13 Sacoförbund och samverkar för att arbeta för goda karriär, arbets- och anställningsvillkor för akademiker inom handels- och tjänsteområdet

Mer information om webbinarierna finns på https://handelsradet.se/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Akavias experter Nina Forssblad och Daniel Lind deltar vid Handelsrådets webbinarier
Akavias experter Nina Forssblad och Daniel Lind deltar vid Handelsrådets webbinarier
Ladda ned bild

Om

Akavia
Akavia
Box 5167
102 44 Stockholm

http://www.akavia.se

Akavia är ett fackförbund och en intresseorganisation för jurister, ekonomer, samhällsvetare, personalvetare, IT- akademiker och kommunikatörer. Med 130 000 medlemmar är vi näst största förbund inom Saco. Vi arbetar för att akademiker ska få full utväxling på sin utbildning.

Följ Akavia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Akavia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum