Åklagarmyndigheten

Åklagaren begär förlängning av åtalstid i Lidköpingsdådet

Dela

Åklagaren har lämnat in en begäran till Skaraborgs tingsrätt om förlängd åtalstid i ärendet där en person sedan mars sitter häktad för medhjälp till mord på en man i Lidköping den 20 mars. Åklagaren är inte tillgänglig för medier.

Ordinarie åtalstid går ut den 7 april. Åklagaren begär ytterligare 14 dagars åtalstid. Enligt ny begäran ska åtalet istället väckas senast den 21 april.

Målnummer i Skaraborgs tingsrätt: B 1161-22

Orsak till begäran om förlängd åtalstid är den komplicerade och omfattande utredning som fortsatt pågår och alltjämt är i ett tidigt skede.


 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum