Åklagarmyndigheten

Åklagaren har begärt fyra personer häktade i Stockholm

Dela

Åklagaren har idag den 8 april lämnat in häktningsframställan för fyra personer som vid olika tillfällen gett sig ut i vägbanan och stoppat trafiken på olika högtrafikerade vägar under rusningstid i Stockholmsområdet. Åklagaren är inte tillgänglig för medier.

Brottsrubriceringen är sabotage vid en rad olika tillfällen under perioden 28 mars och 6 april, 2022. Agerandet har orsakat trafikstopp och vidare följder ska utredas.

Häktningsförhandling äger rum under lördagen den 9 april.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 5560-22

– Anledningen till att dessa personer begärs häktade är att samtliga misstänkta varit med vid ett flertal tillfällen under senare tid och att det finns risk att deras beteende upprepas. Då det upprepade agerandet lett till trafikproblem och då det riskerar att orsaka allvarliga följder för den allmänna samfärdseln såsom bland annat för utryckningsfordon och ambulanstransporter är det av vikt att beteendet och de följder som agerandet medför upphör säger kammaråklagare Malin Kühn.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum