Åklagarmyndigheten

Åklagarmyndigheten bjuder in till medieseminarium om lagföring avseende vissa brott av återvändare från IS-kontrollerade områden

Dela

Hur arbetar Åklagarmyndigheten med att utreda folkmord, krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten begångna av återvändarna från Syrien och Irak? Kan återvändarna åtalas? Under en förmiddag ger åklagare från Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet en allsidig belysning av hur brotten utreds.

Seminariet riktas till journalister, ledarskribenter och krönikörer. Det här är ett kunskapshöjande seminarium där vi ger exempel och beskriver hur arbetet går till.

Pågående förundersökningar kommer inte att diskuteras eller kommenteras.

Medverkande från Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet

Kammaråklagare Reena Devgun

Kammaråklagare Karolina Wieslander

Kammaråklagare Henrik Attorps

Kammaråklagare Martina Winslow

Efteråt finns möjlighet att intervjua åklagarna om seminariets innehåll.

Tid och plats

Onsdagen den 15 maj kl. 9-10.30. Kaffe och macka finns från 8.45.

Åklagarmyndighetens huvudkontor, Östermalmsgatan 87C, 3 tr.

Anmälan

Anmälan görs till kommunikation@aklagare.se senast måndag den 13 maj kl. 15. Seminariet riktar sig endast till media och alla som närvarar måste vara anmälda och kunna uppvisa legitimation vid entrén. Begränsat antal platser.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum