Resia AB

Åkroken Science Park flyger klimatsmart genom Resia

Dela

Åkroken Science Park är först ut av Sundsvalls alla företag att välja klimatsmarta flygresor genom Resia. Som första svenska resebyrå erbjuder Resia sina resenärer bioflygbränsle – tack vare ett exklusivt avtal med Fly Green Fund. Avtalet innebär att både privat- och affärskunder kan välja att flyga med biobränsle och direkt bidra till minskat koldioxidutsläpp.

– Vi är jätteglada över att kunna ge våra kunder chansen att bidra till ett mer hållbart samhälle. Det är oundvikligt att flygresor påverkar vår miljö, men genom att välja bioflygbränsle är man aktivt med och minskar klimatpåverkan. Vi uppmanar så många som möjligt av våra kunder att ta möjligheten att välja biobränsle, och är väldigt glada att Åkroken Science Park har valt att teckna avtal med oss, säger Kati Lundgren, resebyråchef på Resia i Sundsvall.

För Resias affärsresenärer innebär samarbetet med Fly Green Fund att man kan teckna ett årsavtal där alla eller delar av företagets resor sker med bioflygbränsle. Det gör att företagen automatiskt bidrar till en hållbar utveckling av flyget och blir pionjärer inom bioflygbränsle i Sverige. I avtalet ingår också en officiell sammanställning som visar hur mycket koldioxid man har sparat på ett år – tack vare bioflygbränsle.

Mest effektiva sättet att minska koldioxidutsläpp
Bioflygbränsle är det mest effektiva sättet att minska koldioxidutsläppen från flygresor. Fly Green Fund, är den första samarbetsorganisationen i världen när det gäller utvecklingen av bioflygbränsle. Åkroken Science Park har tagit ett beslut om att teckna ett årsavtal med Resia.

- Som innovationsdrivande aktör är det viktigt för oss att ligga i framkant även när det gäller vårt miljöarbete. Flyget och goda kommunikationer är viktigt för att göra vår region tillgänglig och då känns det självklart att vi ska vara med och driva utvecklingen av bioflygbränsle och ett mer hållbart resande, säger Eva Nyh Hederberg, vd på Åkroken Science Park

För mer information, kontakta gärna:

Kati Lundgren, Regional resebyråchef på Resia, tfn: 070-387 16 69, e-post: kati.lundgren@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 500 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg där vårt Servicecenter stöttar kundmötet med funktioner som marknad, teknisk utveckling, ekonomi, HR, IT och säljsupport. År 2016 omsatte vi 3,6 miljarder kronor.

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30:00Pressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum