Linköpings kommun

Aktiviteter för trädgårds- och konstintresserade i Friluftsmuseet Gamla Linköping

Dela

Det är mycket som händer i friluftsmuseet Gamla Linköping i helgen. På söndag den 6 maj är det dags för den stora trädgårdsdagen Jättegrönt, med aktiviteter för både vuxna och barn. På söndag är även konstnären Elisabeth Ohlson Wallin på plats för invigningen av en ny utställning på Bankmuseet. Passa också på att åka nya tuff tuff-tåget som har premiärtur i helgen.

Nya tuff-tuff tåget har sin premiärtur i helgen. Foto: Friluftsmuseet Gamla Linköping.
Nya tuff-tuff tåget har sin premiärtur i helgen. Foto: Friluftsmuseet Gamla Linköping.

Invigning av ny utställning på Bankmuseet

Söndagen den 6 maj invigs en ny utställning på Bankmuseet i Friluftsmuseet Gamla Linköping. Den nya utställningen berättar om några händelser i Östgöta Enskilda Bank och från 1997 Danske Banks historia. Elisabeth Ohlson Wallin, mest känd för den uppmärksammade utställningen Ecce Homo 1998, har fått uppdraget att fotografera några händelser, fenomen och personer i bankens historia. Möt konstfotografen Elisabeth Ohlson Wallin som kommer att närvara under invigningen.

Nya tuff-tuff-tåget har anlänt till Friluftsmuseet Gamla Linköping

Nu har det efterlängtade nya turisttåget äntligen anlänt till friluftsmuseet. En nyhet för 2018 är att tåget är tänkt att ta en större runda på ca 2,5 km, från stadskvarteren till Valla gård och runt lekplatsområdet vid Lill-Valla. Det kommer att finnas flera hållplatser för av- och påstigning.

Tåget består av ett eldrivet lok och tre passagerarvagnar. Det är av typen DOTTO-tåg Muson River Electric med vagnar som har en anpassad plats för rullstolsekipage med lyft. Totalt kan det ta 58 passagerare eller 53 passagerare och en rullstol.

– Det är med glädje som vi byter ut det gamla uttjänta loket mot ett nytt eldrivet. Det gynnar såväl natur som människor, säger Cecilia Gyllenberg Bergfasth, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Tåget kommer att börja rulla den 5 maj och därefter köras alla lördagar och söndagar klockan 12-16 till slutet av september. Under Tidernas sommar, 25 juni – 19 augusti, körs det klockan 11-17 alla dagar i veckan. Nytt för i år är också att passagerarna under Tidernas sommar kommer att kunna lyssna till en berättelse om friluftsmuseet och de platser tåget passerar under sin rundtur.

Information om trädgårdsdagen Jättegrönt hittar du i det bifogade dokumentet.

För mer information om utställningen kontakta Monika Gyllkrans, telefon: 013-20 63 62, e-post: monika.gyllkrans@linkoping.se

För övrig information kontakta museichef Tina Karlsson, telefon: 013-20 66 61, e-post: tina.a.karlsson@linkoping.se       

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Bilder

Nya tuff-tuff tåget har sin premiärtur i helgen. Foto: Friluftsmuseet Gamla Linköping.
Nya tuff-tuff tåget har sin premiärtur i helgen. Foto: Friluftsmuseet Gamla Linköping.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum