Norrköpings kommun

Aktivitetsdag för barn och unga med funktionsnedsättning

Dela

Söndagen den 16 september anordnas i Mässhallen en aktivitetsdag för barn och unga med funktionsnedsättning. Under dagen får deltagarna möjlighet att prova och få information om föreningsaktiviteter inom idrott och friluftsliv.

Från och med den 1 januari 2018 har kultur- och fritidskontoret fått utökat uppdrag innebärande bland annat ett samarbete med vård- och omsorgskontoret om målgruppen barn och unga med funktionsnedsättning. En del i det samarbetet är att anordna en aktivitetsdag med prova på-aktiviteter inom idrott och friluftsliv.

– Det här är en helt ny satsning som vi är väldigt glada över att få anordna. Vård- och omsorgskontoret har genomfört en enkätundersökning där föräldrar till barn och unga med funktionsnedsättning fått svara på vilka aktiviteter de är intresserade av att testa. Svaren har vi sedan använts som underlag i planeringen av aktivitetsdagen, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef på kultur- och fritidskontoret.

Aktivitetsdagen samordnas av Norrköpings Idrottsförbund (NIF) och arrangeras i samverkan med Östergötlands Parasportsförbund, Parasport Norrköping, Sisu Idrottsutbildarna Östergötland, Norrköpings fritidsgårdar, FUB Östergötland samt Asperger- och autismföreningen.

– Vi hoppas att så många som möjligt kommer och provar på de aktiviteter som erbjuds under dagen. Om deltagarna är intresserade av att fortsätta med en aktivitet efteråt ska den förening som anordnar aktiviteten i någon form kunna ge den möjligheten, säger Emma Johansson, sakkunnig på vård- och omsorgskontoret.

Kontaktpersoner: 
Åsa-Karin Svensson
Titel: enhetschef, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 29 08

Emma Johansson
Titel: sakkunnig, vård- och omsorgskontoret
Telefon: 011-15 15 86

__________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum