Järfälla Kommun

Aktörer samarbetar för ett tryggt och levande Jakobsberg

Dela
Inom Platssamverkan Jakobsberg samarbetar flera aktörer för att Jakobsberg ska vara en urban, skön, grön och kreativ plats i hjärtat av Järfälla. – Genom ett gemensamt ansvarstagande för platsen och genom att skapa en trivsam och öppen stadsmiljö så ökar vi också tryggheten på platsen, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.
Körsbärsträden blommar i Jakobsbergs centrum.
Körsbärsträden blommar i Jakobsbergs centrum.

Jakobsbergs centrum ska fortsätta vara en säker, trygg och levande stadskärna, där människor kan mötas och trivas. För att kunna jobba mer målinriktat kring Jakobsbergs utveckling har ett antal aktörer skrivit på en gemensam överenskommelse under namnet Platssamverkan Jakobsberg.

Att medverka i Platssamverkan Jakobsberg innebär att man kommer att satsa både tid och resurser för att jobba mot de mål som har tagits fram. Aktörerna som har skrivit på Platssamverkan Jakobsberg är:

  • Järfälla kommun
  • Järfällahus AB
  • Trafikförvaltningen i Region Stockholm
  • Brandkåren Attunda, Citycon
  • HSB och Brf Jakob

Även Polisen deltar i samarbetet. Arbetet hålls ihop av Stiftelsen Tryggare Sverige.

– Jakobsberg är en av Järfällas mest centrala delar och en plats som vi alla ska kunna vara stolta över. Genom ett gemensamt ansvarstagande för platsen och genom att skapa en trivsam och öppen stadsmiljö så ökar vi också tryggheten på platsen. Jag välkomnar Platssamverkan Jakobsberg som ett bra initiativ för att återigen göra Jakobsberg till en naturlig mötesplats för alla Järfällabor, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

– Ensam är stark men inte i trygghetsarbetet. Kampen mot otrygga miljöer måste vi ta tillsammans och göra det lokalt, regionalt, statligt likväl som privat. Detta som ett bevis på att hela samhället står på Järfällabornas sida mot otrygghet och brott, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Tydlig målbild

Målet med samarbetsprojektet är att:

  • Öka antalet människor i centrum genom att skapa aktiviteter och attraktiva målpunkter riktade mot olika målgrupper.

  • Förbättra den sociala kontrollen genom att förbättra siktlinjer, etablera fler aktiviteter/verksamheter och öka närvaron av vuxna.

  • Skapa en trivsam och välkomnande stadsmiljö genom att tillse en god förvaltning, sätta upp dekorationer, tillföra mer grönska och ett mer integrerat skalskydd.

  • Förbättra information och tydlighet genom att ta fram en kommunikationsplan och sätta upp skyltar och informationstavlor som ökar orienterbarheten.

  • Öka förtroendet hos allmänheten genom att visa ett gemensamt ansvarstagande för platsen och genom att skapa en tydlig identitet för platsen och platssamverkan.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd samt ordförande i Järfälla Näringsliv AB.

Presskontakt, 070-002 49 59.

Tel:070-002 49 59

Bilder

Körsbärsträden blommar i Jakobsbergs centrum.
Körsbärsträden blommar i Jakobsbergs centrum.
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum