Linköpings kommun

Aktuell lägesbild med anledning av coronaviruset 2020-05-06

Dela

Under onsdagsförmiddagen har Linköpings kommun hållit pressträff gällande den pågående coronakrisen.

Under pressträffen presenterades den aktuella lägesbilden i kommunen samt hur den långsiktiga planeringen ser ut. En stor del av presskonferensen handlade om studentutspringet och skolavslutningarna.

- Vi har tidigare fattat beslut om att årets studentfirande inte går att genomföra på ett traditionsenligt sätt, vilket väckt frågor från elever och vårdnadshavare. Eftersom även Folkhälsomyndigheten kommit med nya besked, håller förvaltningen just nu på att se över möjligheten att arrangera utspringet på ett annat sätt, säger Åsa Ridne avdelningschef på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Se pressträffen i sin helhet här: 

http://play.linkoping.se/presstraff-6-maj-2020 

Övergripande lägesbild från Linköpings kommun

  • Det generella läget inom förvaltningarna är stabilt men det finns en påverkan främst på grund av fortsattpersonalbortfall och att tillgängliga resurser är ansträngda.
  • Materialtillgången har förbättrats men har påverkan på verksamheten. Ramavtalsleverantörer kan inte leverera i tid och omfattning, men dessa har nu börjat positionera sig med nya underleverantörer, vilket är positivt.
  • Social- och omsorgsförvaltningen anger en påverkan med anledning av personalbortfall och att personalresurser är ansträngda. Viss stabilisering har skett avseende bemanning. Vissa verksamheterna anger en fortsatt oro för brist på skyddsutrustning.
  • Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen anger fortsatt måttlig påverkan.
  • Läget i kommunens vård- och omsorgsverksamheter uppdateras varje vardag. Redovisningen omfattar antalet verksamheter med verifierad covid-19, även nedbrutet på antalet äldreboenden, samt antalet brukare som har eller har haft verifierad covid-19. Ta del av statistiken:

    Aktuellt läge inom vård- och omsorgsverksamheter

Pågående insatser och nya beslut

Länkar

Samlad information om covid-19 på linkoping.se

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum