Diakonia

Akut insats för Ukraina

Dela
Läget är akut för alla de människor som nu drabbas av kriget i Ukraina. Biståndsorganisationen Diakonia arbetar tillsammans med det globala nätverket Act Alliance och lokala samarbetsorganisationer i Ukraina och grannländerna för att ge humanitär hjälp.
Foto: Act Alliance
Foto: Act Alliance

Över Ukrainas gräns flyr människor med bara precis det de i all hast hunnit få med sig. Behoven av mat, kläder och de mest akuta förnödenheterna är stora, och snabbt växande.

Situationen ändras snabbt och vi följer och analyserar utvecklingen löpande för att ge bästa möjliga stöd till de drabbade. Det kan handla om mat, mediciner och hygien-kit till vuxna och barn, men också en tillfällig plats att vila på och få skydd.

- Vi följer med bestörtning situationen i Ukraina. Genom de etablerade vägar vi har för humanitärt stöd kan vi snabbt vara på plats för att hjälpa människor som drabbas av kriget, och vi hoppas att många privatpersoner har möjlighet att bidra till våra insatser, säger Lena Ingelstam, generalsekreterare på Diakonia.

Ge ett bidrag här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Act Alliance
Foto: Act Alliance
Ladda ned bild

Länkar

Om

Diakonia
Diakonia
Gustavslundsvägen 18, Alviks torg
16714 Bromma

https://www.diakonia.se/

Diakonia är en biståndsorganisation som bärs av kristna värderingar och arbetar tillsammans med lokala samarbetsorganisationer för en varaktig förändring för de mest utsatta människorna i världen.

Följ Diakonia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Diakonia

Diakonia deltar i samtal i Uppsala om vart biståndsviljan är på väg6.2.2023 12:34:56 CET | Pressmeddelande

Efter en polariserad debatt där biståndets nivå ifrågasatts i grunden, överger den nya regeringen Sveriges åtagande att avsätta en procent av Sveriges välstånd till internationellt bistånd. Med den nya biståndspolitiken rycker regeringen undan mattan för viktig verksamhet, både i Sverige och i andra länder. På torsdag deltar Mattias Brunander, tillförordnad generalsekreterare på Diakonia, i ett samtal om biståndsviljan i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum