Region Örebro län

Akutmottagningen öppnar tillfällig entré i H-husets ambulansintag

Dela

På onsdag 15 april, kl. 08.30 flyttar akutmottagningens entré tillfälligt till det nybyggda H-husets ambulansintag. Alla, både barn och vuxna som söker vård på akutmottagningen, ska gå till ambulansintagets ingång vid Södra Grev Rosengatan.

Akutmottagningens nya tillfälliga entré ersätter de tält som funnits framför akutmottagningens entré sedan coronavirusets utbrott.

– I den nya entrén kommer vi att separera patienter med och utan infektionssymtom. De kommer sedan att ledas vidare till olika delar av akutmottagningen för vård, beroende på om de misstänks vara smittade av corona eller inte, säger akutklinikens verksamhetschef Ingunn Granum.

För patienterna är den stora skillnaden att de inte längre behöver vänta utomhus i ett tält utan kan gå in i ambulansintaget och vänta där.

I samband med att den nya tillfälliga entrén öppnas så kommer akutmottagningen att använda både den befintliga akutmottagningen och delar av den nya akutmottagningen i H-huset som inte tagits i bruk ännu. Kliniken får på det viset tillgång till fler rum och större ytor.

Kontakt: Ingunn Granum, verksamhetschef akutkliniken USÖ. 019-602 01 67, 076-697 23 70.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ingunn Granum, verksamhetschef akutkliniken Örebro. Foto Region Örebro län.
Ingunn Granum, verksamhetschef akutkliniken Örebro. Foto Region Örebro län.
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum