Upplands Väsby kommun

Äldre bjuds på livemusik vid kommunala boenden

Dela

Nästa vecka får kommunens äldreboenden fint besök. En jazztrio från Blåsarsymfonikerna i Stockholm bjuder på sköna toner i försommaren.

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

Kultur och fritidskontoret i Upplands Väsby kommun har likt många andra arrangörer fått ställa in eller skjuta fram vårens och sommarens evenemang. När det inte är möjligt att ha stora folksamlingar flyttas scenkonsten i Messingen till publiken i stället.

- Vi fick ett trevligt erbjudande från Blåsarsymfonikerna. Vi tyckte det var en ypperlig idé att kunna arrangera konserter med dem, flytta ut vår verksamhet och förmedla glädje till våra äldre genom musik. De sitter ju ensamma just nu och kan inte träffa sin anhöriga, säger kommunens kulturproducent Karin Andén.

Kommunens äldreboenden har liksom tidigare ett allmänt besöksförbud på grund av corona. Musiken kommer att framföras utomhus vid varje äldreboende, på säkert avstånd från publiken. Konserten kommer att vara exklusiv för de boende. På grund av det ansträngda läget och omtanken om de äldre kan varken anhöriga eller media närvara vid konserterna.

- Det finns många sätt att vårda våra äldre. Ett sätt är att uppmuntra dem med musik. Man ska inte underskatta den sociala samvaro som musik bidrar med och som mildrar den ensamhet som många annars tvingas leva med just nu, säger omsorgsnämndens ordförande Margareta Hamark (L).

Musikaliska framträdanden för de äldre har skett vid några tillfällen tidigare under coronakrisen. Dessa har skett genom arrangemang via Upplands Väsby kulturskola. Upplands Väsby kommun har fyra äldreboenden: Brobacken, Hedvigsgården, Lavendelgården och Speldosan.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum