Business Wire

Äldreboendet The Haven at Windermere i Louisiana väljer Ascom teleCARE IP

27.9.2016 06:00 | Business Wire

Dela

De boendes säkerhet och trygghet är centralt för det privatägda äldreboendet The Haven at Windermere i Baton Rouge, Louisiana. Därför uppgraderade äldreboendet sitt larmsystem och förbättrade de boendes säkerhet och trygghet genom att installera en ny teleCARE IP-lösning från Ascom, en ledande global leverantör av lösningar för sjukvårdsinformation och kommunikationsteknik (IKT). Tillsammans med partnern Executone of Louisiana implementerade Ascoms kliniska och tekniska team en specialdesignad lösning för att rationalisera kommunikationen mellan boende och vårdgivare och ge personalen förutsättningar att arbeta mer effektivt.

Denna Smart News-version använder multimedia. Se den fulla versionen här: http://www.businesswire.com/news/home/20160926006137/sv/

Den som bor på The Haven ska vara nöjd och glad

Ledning och personal på The Haven vet att det påståendet är mer än motto. Ett av de främsta skälen för The Haven att välja Ascom när de skulle byta ut sitt föråldrade larmsystem var att de ville fortsätta leva upp till sitt mycket goda rykte. Marknaden för äldrevård växer kontinuerligt och konkurrensen blir allt intensivare. Därför är det en avgörande faktor att ta hjälp av den senaste tekniken för att skapa säkerhet för de boende. Personalen förstår hur viktigt det är för familjerna att känna att deras äldre anhöriga tas om hand på allra bästa sätt.

"Vi hade ett gammalt patientanropssystem som var föråldrat och inte fungerade längre", säger Denise Ortego, som är vd för The Haven at Windermere. "Personalen hade personsökare, och om en boende i en lägenhet tryckte på larmknappen eller vandrade i väg skulle sökaren pipa. Det fungerade tyvärr inte alltid. Sedan Ascom och Executone installerade teleCARE IP kan våra boende känna sig trygga med att direkt få höra en lugnande röst när de trycker på knappen på larmet på handleden eller runt halsen. Vårt vårdteam är mycket mer effektivt. De kan prioritera de mer akuta anropen och lätt hitta de boende."

Ascoms kliniska team diskuterade med personalen på The Haven om de dagliga rutinerna, gemensamma aktiviteter, när på dygnet det kom många larm och typerna av larm. Ascom samarbetade sedan med sin partner Executone of Louisiana, äldreboendets tidigare leverantör, om vilka delar av teleCARE IP-systemet boendet skulle ha störst nytta av. Det viktigaste önskemålet från de boende var oberoende, men med tryggheten att veta att det finns hjälp en knapptryckning bort. Resultatet har bokstavligen förändrat livet på The Haven. Nu kan vårdgivarna prata direkt med de boende med systemets talläge och svarstiden vid larm är betydligt kortare. Med de nya mobila enheterna från Ascom kan personalen nu avgöra hur akut ett larm är och prioritera därefter.

Ascoms långvariga partner Executone of Louisiana förlitar sig på expertisen hos Ascoms tekniker och sjuksköterskor för The Haven-projektet. "Skillnaden med det här projektet, och med alla våra Ascom-projekt, är människorna och de relationer de skapar till slutanvändarna och till mitt team", säger Ronnie Juneau, vd för Executone of Louisiana. "Vår tekniska personal samarbetar perfekt med teknikerna och sjuksköterskorna hos Ascom, och den kundsupport och utbildning vi får är helt enkelt fenomenal."

Förutom samarbetsstrategin, är en annan viktig faktor bakom Ascoms framgångsrika lösningar för arbetsflöden inom vården att erbjuda klinisk rådgivning i varje fas av en teknikimplementering. Julia Greer, legitimerad sjuksköterska och specialist på klinisk användning hos Ascom, förklarar att den strategin är unik på marknaden. "När vi samarbetar med en kund utgår vi från vår bakgrund som sjuksköterskor. Vi ställer frågor till kunderna om vad de vill ha ut av systemet, vilka mål och syften de har för att kunna utföra arbetet bättre. Vi ägnar tid åt förberedande konsultarbete för att samla information, och sedan samarbetar vi med teknikerna som utför själva installationen för att utforma en perfekt lösning för kundens mål."

Ascom fick Frost & Sullivan 2016 Best Practices Award for Nurse Workflow Solutions, och med sitt nya breda sortiment av arbetsflödeslösningar för sjukvården erbjuder Ascom klinisk personal realtidsåtkomst till patientinformation så att de kan erbjuda vård av högre kvalitet. Med Ascoms patientlarmsystem med inbyggd eskalering får vårdpersonalen prioriterade larm efter akutgrad som gör att de kan reagera i rätt tid.

Om The Haven at Windermere

The Haven at Windermere är ett privatägt äldreboende i Baton Rouge i Louisiana som började sin verksamhet 1999. Personalen på The Haven är känd för att vet vad alla boende heter. Det är en naturlig del av den personliga, varma och familjelika miljön på äldreboendet som gör att alla känner sig hemma. The Haven är medlem av branschorganisationen Louisiana Assisted Living Association, och boendets personal är utbildad i HLR och första hjälpen. Mer information: www.thehavenbr.com.

Om Executone of Louisiana

Executone of Louisiana är ett femtio år gammalt lokalt telekommunikationsföretag som erbjuder ett mångsidigt sortiment av kommunikationslösningar för ett brett spektrum av företag och hälso- och sjukvårdsleverantörer av alla storlekar. Executone har vuxit från en kontorslokal till fem enheter på olika platser i Louisiana. Företaget har kunder i 56 församlingar i Louisiana and 11 counties i sydöstra Texas. Mer information: http://www.executonela.com och följ @Executonela.

Om Ascom Wireless Solutions

Ascom Wireless Solutions, grundat 1955. ingår i Ascom AG och är leverantör av verksamhetskritisk IKT för vårdgivare världen över. I dag är mer än 100 000 av våra system installerade på sjukhus, äldreboenden och servicebostäder och inom andra affärsområden där verksamhetskritisk kommunikation är av avgörande betydelse. Vårt främsta mål är att göra skillnad inom vården.

Contact information

Ascom North America
Chris Talbot, VP Marketing & Business Development
Telefon: +1 919 234 24 65
E-post: chris.talbot@ascom.com

Om

Business Wire
Business WireFölj Business Wire

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Business Wire

Improve Digital förbättrar målinriktningen för videoannonser med geografiskt baserad teknik från Digital Element14.8.2017 07:00Pressmeddelande

Digital Element, den ledande leverantören av system för IP-baserad geografisk lokalisering, meddelade idag att Improve Digital, en heltäckande marknadsföringsplattform för utgivare, innehållsleverantörer och sändningsföretag, har valt NetAcuity Edge som system för geografiskt riktad marknadsföring Företagets kunder kan därmed visa rätt annonser, för rätt mottagargrupp, på rätt plats. Tekniken från Digital Element har integrerats i 360 Polaris som är Improve Digitals tekniska full stack-plattform för intäktsgenerering. Plattformen riktar sig till leverantörer av innehåll för video, webb och mobil. Den här programbaserade annonslösningen integrerar en premiumannonsserver plus en plattform på leverantörssidan. Systemet hjälper leverantörer att maximera intäkterna på ett helt transparent sätt. Improve Digital har över 250 mediapartners, och samarbetar med ledande företag inklusive H

Ny rapport från Arthur D. Little belyser möjligheter med 5G för telekomoperatörer10.7.2017 06:00Pressmeddelande

I sin senaste rapport “5G Deployment Models Are Crystallizing”, beskriver Arthur D. Little (ADL) telekomoperatörernas nya möjligheter att främja de affärsekosystem som möjliggörs av nästa generations mobila nätverk. Med de kraftiga ökningar i hastighet och bandbredd som 5G utlovar har tekniken potential att leverera en rad nya upplevelser för konsumenter, till exempel inom områden så som självkörande fordon, augmented reality och virtual reality. ADL har även kunnat konstatera att ett flertal industrier redan organiserar sig i ekosystem för att kollektivt dra nytta av 5G-uppkoppling och den tillhörande infrastrukturen, exempelvis i utrullningen av smarta städer och vid investeringar inom smart tillverkningsindustri (Industri 4.0). Medan 5G-standarden ännu inte fastställts belyser rapporten hur operatörer redan nu gör stora satsningar på det förväntade mobila landskapet. ADL har baserat

MyHeritage lanserar ny omfattande DNA-analys av etnisk härkomst6.6.2017 12:27Pressmeddelande

MyHeritage, den ledande globala destinationen för släktforskning och DNA-testning samt skaparna av den framgångsrika MyHeritage DNA-produkten, tillkännagav idag lanseringen av sin nya och förbättrade etnicitetsuppskattning. Den nya analysen, som utvecklats av företagets vetenskapsteam, ger MyHeritage DNA-kunder en procentbaserad uppskattning av deras etniska ursprung som täcker 42 etniska regioner, många tillgängliga enbart på MyHeritage. Detta utgör den mest omfattande rapporten av sitt slag som finns tillgänglig på marknaden. Denna fascinerande rapport ger användarna en mycket bättre förståelse för vem de är och var deras förfäder kom ifrån. Etnicitetsuppskattningen presenteras i ett originellt och engagerande format, vilket gör det inte bara intressant men också roligt att titta på och dela. Denna Smart News-version använder multimedia. Se den fulla versionen här: http://www.businesswire

Ge dig ut på nya äventyr med Mcdackonline.com, Metzeler och Motorrad & Reisen31.5.2017 11:26Pressmeddelande

Solsken och lediga dagar: den perfekta kombinationen för motorcykelåkare. Innan du sätter dig på motorcykeln och ger dig ut på vägarna under de kommande sommarmånaderna har Mcdackonline.com samlat ett par bra tips – från motorcyklister till motorcyklister, för vid Touring-tävlingen förra året uppmanade Mcdackonline.com, Metzeler und Motorrad & Reisen deltagarna att beskriva sina vackraste motorcykelturer 2016. Många tusen kilometer genom hela Europa har deltagarna kört, till Norge, Luxemburg, Italien, Portugal och ännu längre – de bästa rekommendationerna för reseglada har Mcdackonline.com samlat här. Denna Smart News-version använder multimedia. Se den fulla versionen här: http://www.businesswire.com/news/home/20170531005751/sv/ Ge dig ut på nya äventyr med Mcdackonline.com, Metzeler och Motorrad & Reisen (Photo: Business Wire) Tur 1

International Women’s Forum samlar globala ledare i Stockholm för 2017 års World Cornerstone Conference10.5.2017 17:09Pressmeddelande

Den 17 maj hålls den 15:e årliga International Women’s Forum (IWF) World Cornerstone Conference i Stockholm som samlar över 700 kvinnliga ledare från 40 länder över hela världen för att diskutera världens mest akuta utmaningar. Årets tema, ”A More Sustainable World: Movements & Markets” (En mer hållbar värld: Rörelser och marknader), tittar på hållbarhet ur bredare synvinklar: miljömässiga, sociala och politiska samt effekterna av populism och nationalism, migration och cybersäkerhet. Konferensen är en unik samling av morgondagens globala ledare och påverkare, för att dela kunskap och diskutera dessa problem – och deras lösningar – ur ett globalt kvinnligt perspektiv. “This year’s cutting-edge Cornerstone Conference is remarkable in its relevance and depth of engagement on difficult and timely topics,” said IWF President & Merrill Lynch Managing Director, Teresa Wein

Codeta fullföljer en andra finansieringsrunda på €2.3m10.5.2017 06:16Pressmeddelande

Codeta.com, pionjär inom Live Casino-segmentet, har avslutat sin andra stora finansieringrunda, som ökar kassareserverna med 2,3 miljoner euro. Detta samtidigt som aktören fortsätter att utöka sin spelportfölj och iscensätter nya marknadsföringskampanjer. Finansieringsrundan har väckt stort intresse hos framträdande investerare från hela världen. Av det införskaffade kapitalet, så har Trention AB, som är listat på Nasdaq Stockholm, investerat €1m av dessa. Codeta kommer att använda den utökade kassan för att investera i nya produkter och ny teknik för att ta användarupplevelserna till en ny nivå, samt för att inleda nya, spännande marknadsföringskampanjer och utöka sitt team med nya anställda. Edward Ihre, VD för Codeta: ”Vi är mycket glada över att ha avslutat vår andra stora finansieringsrunda på under ett år. Det visar att investerarnas tro på onlinec

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum