Business Wire

Äldreboendet The Haven at Windermere i Louisiana väljer Ascom teleCARE IP

Dela

De boendes säkerhet och trygghet är centralt för det privatägda äldreboendet The Haven at Windermere i Baton Rouge, Louisiana. Därför uppgraderade äldreboendet sitt larmsystem och förbättrade de boendes säkerhet och trygghet genom att installera en ny teleCARE IP-lösning från Ascom, en ledande global leverantör av lösningar för sjukvårdsinformation och kommunikationsteknik (IKT). Tillsammans med partnern Executone of Louisiana implementerade Ascoms kliniska och tekniska team en specialdesignad lösning för att rationalisera kommunikationen mellan boende och vårdgivare och ge personalen förutsättningar att arbeta mer effektivt.

Denna Smart News-version använder multimedia. Se den fulla versionen här: http://www.businesswire.com/news/home/20160926006137/sv/

Den som bor på The Haven ska vara nöjd och glad

Ledning och personal på The Haven vet att det påståendet är mer än motto. Ett av de främsta skälen för The Haven att välja Ascom när de skulle byta ut sitt föråldrade larmsystem var att de ville fortsätta leva upp till sitt mycket goda rykte. Marknaden för äldrevård växer kontinuerligt och konkurrensen blir allt intensivare. Därför är det en avgörande faktor att ta hjälp av den senaste tekniken för att skapa säkerhet för de boende. Personalen förstår hur viktigt det är för familjerna att känna att deras äldre anhöriga tas om hand på allra bästa sätt.

"Vi hade ett gammalt patientanropssystem som var föråldrat och inte fungerade längre", säger Denise Ortego, som är vd för The Haven at Windermere. "Personalen hade personsökare, och om en boende i en lägenhet tryckte på larmknappen eller vandrade i väg skulle sökaren pipa. Det fungerade tyvärr inte alltid. Sedan Ascom och Executone installerade teleCARE IP kan våra boende känna sig trygga med att direkt få höra en lugnande röst när de trycker på knappen på larmet på handleden eller runt halsen. Vårt vårdteam är mycket mer effektivt. De kan prioritera de mer akuta anropen och lätt hitta de boende."

Ascoms kliniska team diskuterade med personalen på The Haven om de dagliga rutinerna, gemensamma aktiviteter, när på dygnet det kom många larm och typerna av larm. Ascom samarbetade sedan med sin partner Executone of Louisiana, äldreboendets tidigare leverantör, om vilka delar av teleCARE IP-systemet boendet skulle ha störst nytta av. Det viktigaste önskemålet från de boende var oberoende, men med tryggheten att veta att det finns hjälp en knapptryckning bort. Resultatet har bokstavligen förändrat livet på The Haven. Nu kan vårdgivarna prata direkt med de boende med systemets talläge och svarstiden vid larm är betydligt kortare. Med de nya mobila enheterna från Ascom kan personalen nu avgöra hur akut ett larm är och prioritera därefter.

Ascoms långvariga partner Executone of Louisiana förlitar sig på expertisen hos Ascoms tekniker och sjuksköterskor för The Haven-projektet. "Skillnaden med det här projektet, och med alla våra Ascom-projekt, är människorna och de relationer de skapar till slutanvändarna och till mitt team", säger Ronnie Juneau, vd för Executone of Louisiana. "Vår tekniska personal samarbetar perfekt med teknikerna och sjuksköterskorna hos Ascom, och den kundsupport och utbildning vi får är helt enkelt fenomenal."

Förutom samarbetsstrategin, är en annan viktig faktor bakom Ascoms framgångsrika lösningar för arbetsflöden inom vården att erbjuda klinisk rådgivning i varje fas av en teknikimplementering. Julia Greer, legitimerad sjuksköterska och specialist på klinisk användning hos Ascom, förklarar att den strategin är unik på marknaden. "När vi samarbetar med en kund utgår vi från vår bakgrund som sjuksköterskor. Vi ställer frågor till kunderna om vad de vill ha ut av systemet, vilka mål och syften de har för att kunna utföra arbetet bättre. Vi ägnar tid åt förberedande konsultarbete för att samla information, och sedan samarbetar vi med teknikerna som utför själva installationen för att utforma en perfekt lösning för kundens mål."

Ascom fick Frost & Sullivan 2016 Best Practices Award for Nurse Workflow Solutions, och med sitt nya breda sortiment av arbetsflödeslösningar för sjukvården erbjuder Ascom klinisk personal realtidsåtkomst till patientinformation så att de kan erbjuda vård av högre kvalitet. Med Ascoms patientlarmsystem med inbyggd eskalering får vårdpersonalen prioriterade larm efter akutgrad som gör att de kan reagera i rätt tid.

Om The Haven at Windermere

The Haven at Windermere är ett privatägt äldreboende i Baton Rouge i Louisiana som började sin verksamhet 1999. Personalen på The Haven är känd för att vet vad alla boende heter. Det är en naturlig del av den personliga, varma och familjelika miljön på äldreboendet som gör att alla känner sig hemma. The Haven är medlem av branschorganisationen Louisiana Assisted Living Association, och boendets personal är utbildad i HLR och första hjälpen. Mer information: www.thehavenbr.com.

Om Executone of Louisiana

Executone of Louisiana är ett femtio år gammalt lokalt telekommunikationsföretag som erbjuder ett mångsidigt sortiment av kommunikationslösningar för ett brett spektrum av företag och hälso- och sjukvårdsleverantörer av alla storlekar. Executone har vuxit från en kontorslokal till fem enheter på olika platser i Louisiana. Företaget har kunder i 56 församlingar i Louisiana and 11 counties i sydöstra Texas. Mer information: http://www.executonela.com och följ @Executonela.

Om Ascom Wireless Solutions

Ascom Wireless Solutions, grundat 1955. ingår i Ascom AG och är leverantör av verksamhetskritisk IKT för vårdgivare världen över. I dag är mer än 100 000 av våra system installerade på sjukhus, äldreboenden och servicebostäder och inom andra affärsområden där verksamhetskritisk kommunikation är av avgörande betydelse. Vårt främsta mål är att göra skillnad inom vården.

Contact information

Ascom North America
Chris Talbot, VP Marketing & Business Development
Telefon: +1 919 234 24 65
E-post: chris.talbot@ascom.com

Om

Business Wire
Business WireFölj Business Wire

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Wire

VGR utrustar läkare med UpToDate, det evidensbaserade beslutsstödet från Wolters Kluwer15.3.2018 15:02Pressmeddelande

Wolters Kluwer meddelar idag att Västra Götalandsregionen (VGR) nu utrustar sina läkare med UpToDate Anywhere – ett mobilanpassat kliniskt beslutsstöd som tillhandahåller den senaste informationen i samband med diagnostik och behandling av patienter. UpToDate anywhere erbjuds till sjukvårdspersonal på regionens samtliga nio sjukhus. Detta pressmeddelande använder multimedia. Se den fullständiga versionen här: http://www.businesswire.com/news/home/20180315005869/sv/ With UpToDate Anywhere, VGR ensures access to the same high quality, evidence-based content across its nine regional general hospitals. (Photo: Business Wire) Västra Götalandsregionen (VGR) ansvarar för sjukvård och medicinsk behandling till över en och en halv miljon invånare. Med UpToDate Anywhere kan VGR säkra samma högkvalitativa, evidensbaserade diagnostik och behandling på samtliga nio allmänna sjukhus i regionen. Det nya beslutsstödet ska minska risken för onödiga och omoderna behandlingsmetoder, och samtidigt säkerst

Westinghouse-styrt konsortium redo att leverera bränsle till VVER-440-reaktorer i Europa13.3.2018 11:46Pressmeddelande

Westinghouse Electric Company och dess åtta europeiska partner i konsortiet tillkännagav idag att de framgångsrikt har slutfört ett EU-finansierat projekt som syftar till att diversifiera kärnbränsleförsörjningen till reaktorer av typen VVER-440 i Europa. Konsortiet har framtagit ett koncept för bränslekonstruktion och fastställt hur tillverkningen och leveranskedjan för att bygga och transportera bränsleknippen tillhörande VVER-440 kan återupprättas, i likhet med vad Westinghouse och ENUSA genomförde för Lovisa kärnkraftverk i Finland 2001–2007. Utöver bränslekonstruktionen har konsortiet infört och verifierat de därtill hörande metoder som ska tillämpas med avseende på licensiering och användning av en ny bränslekonstruktion. ”Genom det här projektet är vi mycket väl förberedda för att tillverka och leverera VVER-440-bränsle till europeiska anläggningar. Därmed har vi skapat ett gångbart alternativ för dagens bränsleförsörjning som kommer från en enda källa”, säger Aziz Dag, Vice Pre

Unga svenskar riskerar sin hörsel i förtid2.3.2018 08:00Pressmeddelande

29 procent av svenskarna utsätter sig själva medvetet för potentiellt farliga volymnivåer och närmare hälften bryr sig inte om att vidta försiktighetsåtgärder i miljöer de känner kan vara skadliga för deras hörsel. Detta framkommer av rapporten ”State of Hearing” som undersöker svenskarnas attityder och beteenden gällande hörsel och som idag publiceras av Cochlear, det världsledande företaget inom implanterbara hörsellösningar. Rapporten lanseras i samband med Världshörseldagen den 3 mars, ett initiativ från Världshälsoorganisationen (WHO), och temat för årets Världshörseldag är Hear the Future. Rapporten har tagits fram för att öka kunskapen kring hur man kan förebygga dövhet och hörselnedsättning, samt stärka hörselvården världen över. Siffror från WHO visar att omkring 466 miljoner människor i hela världen lider av hörselnedsättning. ”State of Hearing”-rapporten avslöjar ett oroväckande riskbeteende hos svenskarna, som i allt större grad kan komma att drabbas av hörselnedsättning. N

TINE förbättrar logistiken med Quintiqs ruttoptimering22.2.2018 15:41Pressmeddelande

Quintiq, dotterbolag till Dassault Systèmes och världsledande inom planering och optimering av personal, logistik, och produktion (supply chain planning and optimization, SCP&O), meddelade i dag att företagets logistiklösning för taktisk planering har resulterat i mer kostnadseffektiva rutter för TINE AS. Efter detta framgångsrika projekt har Norges ledande mejeriproducent nu inlett en andra projektfas för att ytterligare förbättra företagets taktiska planering och utöka lösningen till att omfatta även operativ planering. Detta pressmeddelande använder multimedia. Se den fullständiga versionen här: http://www.businesswire.com/news/home/20180222005938/sv/ Credit: Bo Mathisen Förra året driftsatte TINE den första fasen av Quintiqs lösning, särskilt utformad för att optimera TINE:s leveranser av mjölkprodukter på en taktisk nivå. TINE:s planerare har under årets gång använt Quintiq för att planera leveransrutter till kund från centrala distributionscentraler över hela Norge. De har i och

Occlutech går över till Box för molnbaserad innehållshantering25.1.2018 10:00Pressmeddelande

Box, Inc. (NYSE: BOX), en ledande aktör inom molnbaserad innehållshantering, meddelade idag att Occlutech flyttat sin personal till Box. Occlutech utvecklar, tillverkar och säljer kardiologiska ocklusionsanordningar och vaskulära implantat. Företagets enheter används för att behandla strukturella hjärtsjukdomar och avvikelser. Occlutech grundades 2003 och säljer idag sina produkter över hela världen. Sedan 2013 har företaget använt Box för att förändra sättet som teamen arbetar i projekt och hanterar innehåll i molnet. – Vi har team som samarbetar i viktiga projekt i flera länder – det är absolut nödvändigt att de har den bästa tekniken för att utföra sitt arbete. Box hjälper oss att förändra sättet vi arbetar med innehåll på i grunden, vilket gör oss mycket mer uppkopplade, effektiva och produktiva säger Fredrik Fernbrant, Chief Information Officer i Occlutech group. – Occlutech är ett av världens ledande företag inom medicinteknik för behandling av strukturella hjärtsjukdomar. Box in

Yonnic GmbH förbättrar geografisk lokalisering för kunder som använder IP-geografisk data från Digital Element22.1.2018 09:03Pressmeddelande

Digital Element, det ledande företaget inom IP-geografisk lokalisering, meddelande idag att Yonnic GmbH, ett spjutspetsföretag på marknadsföringsområdet, har valt NetAcuity-systemet för att ge sina kunder mer effektiva kampanjer. Yonnic säljer märkesrelevant marknadsföring till sina kunder genom att samla in information om konsumenters avsikt och omvandla informationen via sitt eget planeringsverktyg. Företagets kärnsystem heter CloudTDS. Här anpassar man trafik och innehåll baserat på mängder av regler och inställningar, till exempel geografisk markering och enhetsspecifik målinriktad marknadsföring. Genom Digital Elements NetAcuity-data i Yonnics lösning kan man uppgradera den geografiska exaktheten och erbjuda kunderna en mycket noggrann lösning. Det finns även extra datauppsättningar inom IP-intelligens, till exempel anslutningshastighet, mobilleverantör, internetleverantör, hushålls- eller företagsanslutning. Därmed kan Yonnic förstärka sin målinriktning och sina analyser. ”Enligt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum