Umeå kommun

Äldreomsorgens nya satsning på sjuksköterskor ska förbättra arbetsmiljön och kompetensförsörjningen

Dela

Äldreomsorgen i Umeå kommun satsar på att höja grundbemanningen med tio nya tillsvidaretjänster för sjuksköterskor. Detta för att säkra kvalitén på det vårdnära arbetet inom äldreomsorgen och för att skapa en stabil grund i verksamheten. – Sjuksköterskor är viktiga och behövs för att höja kvalitén inom äldreomsorgen, säger Rebecca Andersson, enhetschef.

Denna nya satsning ska förbättra arbetsmiljön, kompetensförsörjningen och öka patientsäkerheten.Det är en permanent satsning och därför erbjuds tillsvidareanställning för attska skapa en trygghet hos medarbetarna. 

– Genom att erbjuda trygga anställningar och höja grundbemanningen skapas en stabil grund i verksamheten, vilket i sin tur även ökar välbefinnandet och trygghet hos de personer som är i behov av hjälp, säger Rebecca.  

Kontaktperson 

Helena Forss Johansson 
Sjuksköterska med utvecklingsuppdrag 
Äldreomsorgens rekryteringsenhet
Umeå kommun

090-16 52 13 
helena.forss@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum