Umeå kommun

Äldreomsorgssatsningen ger 41,1 mnkr till Umeå kommun

Dela

De riktade stadsbidragen möjliggör satsningar på kompetensutveckling, arbetsmiljöåtgärder och ökad bemanning. 12,6 mnkr avsätts för ett första steg till ökad bemanning inom kommunens vård- och omsorgsboenden.

– Vi har idag tagit beslut om hur de riktade stadsbidragen ska fördelas inom äldreomsorgen. Vi ser fram emot att nu kunna genomföra satsningar för en ökad bemanning, förbättrad arbetsmiljö och ytterligare kompetensutveckling. Det här är stora och viktiga områden för att vi ska klara av framtidens utmaningar, säger Carin Nilsson (S), ordförande, äldrenämnden.

De största planerade satsningarna 2021 är:

  • Ökad bemanning, arbetsmiljöåtgärder och kompetensutveckling för omsorgspersonal på vård- och omsorgsboenden, 12,6 mnkr
  • Ökad bemanning, arbetsmiljöåtgärder och kompetensutveckling för personal inom hälso- och sjukvårdsverksamheten, 7,3 mnkr

Under mötet yrkade Vänsterpartiet (V) att 9,8 mnkr för höjda ersättningar till hemtjänstutförare inte skulle placeras inom ramen för äldreomsorgssatsningen. Yrkandet avslogs och V reserverade sig.

Mer information

Carin Nilsson (S)
ordförande
äldrenämnden
Umeå kommun
070-681 37 53
carin.nilsson@umea.se

Veronica Kerr (KD)
vice ordförande
äldrenämnden
Umeå kommun
070-259 55 95
veronica.kerr@umea.se

Åsa Bäckström (V)
2:e vice ordförande
äldrenämnden
Umeå kommun
070-202 95 12
asa.backstrom@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Delvis distans fram till påsklovet på kommunala högstadieskolor25.2.2021 12:12:24 CETPressmeddelande

Eleverna på de kommunala högstadieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning fram till påsklovet för att minska trängsel i skolans lokaler. Elever i årskurs 7 och 8 växlar varannan vecka mellan att ha undervisning i skolan och på distans till och med den 1 april. Elever i årskurs 9, elever i grundsärskolan och vissa elever med särskilda behov fortsätter ha undervisning på skolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum