Alecta Fastigheter AB

Alecta Fastigheter firar Asecs och fortsätter utveckla handelsplatsen

Dela
Den 2 april firar Asecs i Jönköping 35 år. Detta uppmärksammas av Alecta Fastigheter som de senaste åren har vidareutvecklat ca 50 000 kvm i Asecs köpcentrum och även tillfört ca 12 000 kvm ny handelsyta. Det gör handelsområdet som Alecta Fastigheter äger till ett av Sveriges största med totalt ca 70 000 kvm. Samtidigt blickar Alecta Fastigheter framåt och vill se en fortsatt utveckling av området.
Asecs framsida
Asecs framsida

Det har gått 35 år sedan Asecs i Jönköping slog upp portarna, vilket firas i helgen med minnesutställningen Memory Lane. Jubileet sammanfaller med att Alecta Fastigheter i år slutfört den om- och utbyggnad som påbörjades 2016. Asecs har sedan dess vuxit med ca 12 000 kvadratmeter. Den totala ytan i köpcentret, som även byggts om i sin helhet, uppgår nu till ca 50 000 kvadratmeter och rymmer cirka 120 butiker och bland annat två restaurangtorg.

- Asecs är ett köpcentrum vi är väldigt stolta över och det känns fantastiskt att få vara med och utveckla denna plats som så många människor uppskattar och tycker om att besöka, säger Anders Pettersson, affärsområdeschef Handel, Alecta Fastigheter.

Alecta Fastigheter ser samtidigt att Asecs har potential att växa ytterligare. Under 2020 och 2021 har bolaget fått in 23 nya hyresgäster. Däribland JLindeberg, Granit, Junkyard, Butterick’s och Holy Greens med flera. Nu pågår ett arbete för att se hur handelsplatsen kan utvecklas och eventuellt expandera vidare, i linje med Alecta Fastigheters ambition att investera långsiktigt i attraktiva tillväxtområden.

- Asecs befinner sig i en positiv spiral och vi ser goda möjligheter att utveckla området vidare. Till exempel är vi nyfikna på de delar av de gamla regementsbyggnaderna som Alecta Fastigheter äger och ser fram emot en dialog med staden och andra intressenter om framtiden. Vårt mål är att Asecs som handelsplats inom kort ska vara topp fem i Sverige, avslutar, Anders Pettersson.

Nyckelord

Bilder

Asecs framsida
Asecs framsida
Ladda ned bild
Asecs restaurangtorg
Asecs restaurangtorg
Ladda ned bild

Om

Alecta Fastigheter AB
Alecta Fastigheter ABAlecta Fastigheter bildades 1 januari 2021 och är redan från start ett av Sveriges största fastighetsbolag. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda 46 miljarder ska växa kraftigt de kommande åren. Alecta Fastigheter är ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag som ska bidra till stadens, platsens och fastigheternas resilienta och långsiktiga utveckling och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.

 

Följ Alecta Fastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta Fastigheter AB

Alecta Fastigheter rekryterar Marknadsområdeschef till Nacka Strand23.8.2022 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under hösten 2021 tog Alecta Fastigheter hem förvaltningen och utvecklingen för merparten av sina fastigheter i Stockholm. Alecta Fastigheter fortsätter nu sin tillväxtresa i Stockholm och rekryterar ett helt nytt team till Nacka Strand. Teamet ska stå redo att ta hem förvaltningen den 1 februari 2023. Nu rekryteras Gabriella Månsson Hammond som Marknadsområdeschef för Nacka strand.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum