Alecta Fastigheter AB

Alecta Fastigheter tar hem förvaltningen i Stockholm – ett viktigt steg för det nya bolaget

Dela
Den 1 oktober börjar Alecta Fastigheter ta över förvaltning och utveckling av de egna fastigheterna. Det sker stegvis med start av ett flertal hus i Stockholm. Totalt berörs i det första ledet ca 120 kunder och ett fastighetsvärde om 18 miljarder. - Det här är ett spännande och viktigt steg, ett startskott, i den tillväxtresa vi har framför oss, säger Lena Boberg, VD Alecta Fastigheter.
Lena Boberg
Lena Boberg

Från och med den 1 oktober tar Alecta Fastigheter hem förvaltningen av fastigheterna i Stockholm. Bland annat berörs World Trade Center, Signalfabriken och Ellery Beach House.Övertagandet innebär att bolaget nu på riktigt lanseras utåt. Syftet är att få en närmare relation till kunderna, husen och platserna för att kunna utveckla dem och skapa större värde framöver.

- Det är en omfattande utrullning där vi vänder oss till både kunder och andra samarbetspartners, för att presentera Alecta Fastigheter. Framför allt vill vi genom att ta över förvaltningen komma närmare våra kunder och kunna vara lyhörda för deras behov. Det ger oss bättre kontroll över hela värdekedjan så att vi kan utveckla fastigheterna och skapa större värde för både våra kunder och Alectas pensionssparare, säger Lena Boberg.

Alecta Fastigheter bildades i januari 2021 och har som mål att på 5-7 år dubblera värdet på fastighetsportföljen, som idag värderas till cirka 45 miljarder kronor. Planen är att växa genom utveckling och förvärv med fokus på svenska tillväxtstäder samt i Norden. Beslutet att ta hem förvaltningen är ett led i Alecta Fastigheters tillväxtplaner.

- Vi har stora ambitioner och ser fram emot att vara med och utveckla alltifrån framtidens kontor till framtidens städer och platser. Det är därför ett både symboliskt och strategiskt viktigt steg, och det känns väldigt roligt att på riktigt vara i gång med arbetet, säger Lena Boberg.

FAKTA:

  • Fastigheter där Alecta Fastigheter tar över förvaltningen den 1 oktober: Regeringsgatan 103-107, Ellery Beach House, Drottningholmsvägen 14-22, Fridhemsgatan 26-30, World Trade Center, Johannesgatan 9, Warfvinges väg 39-45, Lindhagensgatan 112-114, Torsgatan 10, Ingmar Bergmans gata 4, Hagagatan 23 A-B, Norrlandsgatan 18, Frösundaviks Allé 4, Signalfabriken
  • Stockholm är Alecta Fastigheters största marknad. Av den direktägda portföljen finns cirka 65 procent av det totala värdet i Stockholm.
  • Fastigheterna är belägna i Stockholms innerstad, Nacka, Upplands Väsby och Lidingö.
  • Det dominerande segmentet i Stockholm, cirka 87 procent av marknadsvärdet, är kontor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lena Boberg
Lena Boberg
Ladda ned bild
WTC
WTC
Ladda ned bild
Signalfabriken
Signalfabriken
Ladda ned bild
Ellery Beach House
Ellery Beach House
Ladda ned bild

Om

Alecta Fastigheter AB
Alecta Fastigheter ABAlecta Fastigheter bildades 1 januari 2021 och är redan från start ett av Sveriges största fastighetsbolag. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda 46 miljarder ska växa kraftigt de kommande åren. Alecta Fastigheter är ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag som ska bidra till stadens, platsens och fastigheternas resilienta och långsiktiga utveckling och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.

 

Följ Alecta Fastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta Fastigheter AB

Alecta Fastigheter rekryterar Marknadsområdeschef till Nacka Strand23.8.2022 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under hösten 2021 tog Alecta Fastigheter hem förvaltningen och utvecklingen för merparten av sina fastigheter i Stockholm. Alecta Fastigheter fortsätter nu sin tillväxtresa i Stockholm och rekryterar ett helt nytt team till Nacka Strand. Teamet ska stå redo att ta hem förvaltningen den 1 februari 2023. Nu rekryteras Gabriella Månsson Hammond som Marknadsområdeschef för Nacka strand.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum