Alecta Fastigheter AB

Alecta Fastigheter utökar ledningsgruppen med Nickie Excellie, Chef hållbarhet.

Dela
Alecta Fastigheter väljer att flytta in funktionen hållbarhet som en egen plats i ledningsgruppen. Nickie Excellie som tidigare arbetat som hållbarhetsansvarig blir hållbarhetschef och en del av ledningsgruppen.
Nickie Excellie
Nickie Excellie

Bolaget befinner sig i en expansiv fas med siktet inställt på att dubblera fastighetsbeståndet de kommande åren. Hållbarhet och digitalisering är huvudområden för bolaget.

- Hållbarhet är en förutsättning för vår affär när vi skapar framtidsvärde. Genom att lyfta upp hållbarhetsfunktionen till ledningen, ökar vi fokus och skapar rätt strategiska förutsättningar. Jag är så otroligt glad att Nickie är en del av Alecta Fastigheter och numer en del av ledningen, säger Lena Boberg, VD på Alecta Fastigheter.

Nickie Excellie kommer som hållbarhetschef att ansvara för det strategiska hållbarhetsarbetet och för att integrera hållbarhet i alla beslut i organisationen. Nickie Excellie har tillträtt i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD, Lena Boberg.

- Det känns fantastiskt att hållbarhet får det strategiska utrymme som det förtjänar. Jag är stolt över att representera ett bolag som tydligt visar att hållbarhet är ett prioriterat område framåt. Alecta Fastigheter är ett otroligt bolag vars vision är att lyfta människor, verksamheter och städer, jag kan inte tänka mig en viktigare målbild att arbeta för, säger Nickie Excellie, Chef Hållbarhet.

Nickie Excellie har flera års erfarenhet av strategiskt och operativt hållbarhetsarbete. Hon har tidigare arbetat med hållbarhet på bolag som Magnolia Bostad och PwC. I december 2021 blev hon utsedd till en av 35 makthavare under 35 år i fastighetsbranschen av Fastighetsnytt.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nickie Excellie
Nickie Excellie
Ladda ned bild

Om

Alecta Fastigheter AB
Alecta Fastigheter ABAlecta Fastigheter bildades 1 januari 2021 och är redan från start ett av Sveriges största fastighetsbolag. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda 46 miljarder ska växa kraftigt de kommande åren. Alecta Fastigheter är ett långsiktigt och framtidsorienterat fastighetsbolag som ska bidra till stadens, platsens och fastigheternas resilienta och långsiktiga utveckling och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.

 

Följ Alecta Fastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta Fastigheter AB

Alecta Fastigheter rekryterar Marknadsområdeschef till Nacka Strand23.8.2022 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under hösten 2021 tog Alecta Fastigheter hem förvaltningen och utvecklingen för merparten av sina fastigheter i Stockholm. Alecta Fastigheter fortsätter nu sin tillväxtresa i Stockholm och rekryterar ett helt nytt team till Nacka Strand. Teamet ska stå redo att ta hem förvaltningen den 1 februari 2023. Nu rekryteras Gabriella Månsson Hammond som Marknadsområdeschef för Nacka strand.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum