Alecta

Alecta investerar 2 miljarder kronor i social obligation till stöd för företag som drabbas negativt av Covid-19

Dela

Alecta har investerat 2 miljarder i en social obligation utgiven av IFC. Obligationen ges ut för att finansiera stöd och lån till företag som påverkas starkt negativt av spridningen och oron kopplat till Covid-19. IFC är en del av Världsbanken som riktar sig mot den privata sektorn i utvecklingsländer.

Stödet går till företag i utvecklingsländer för att de ska kunna fortsätta bedriva sin verksamhet och behålla sina anställda. Företag i vissa strategiska sektorer som medicinsk utrustning och läkemedel får direkt stöd för att bland annat säkra att leverantörskedjor kan upprätthållas. 

– Genom den här investeringen bidrar vi både till att motverka de negativa effekterna av Covid-19 och till att skapa trygghet för företag och deras anställda. Den här typen av investeringar i sociala obligationer gynnar långsiktigt både samhällen och våra kunder, säger Tony Persson, chef för ränte- och strategigruppen på Alecta.

Den sociala obligationen uppgick till totalt 3 miljarder svenska kronor och Alecta var den enskilt största investeraren. IFC är en del av Världsbanken som riktar sig mot den privata sektorn i utvecklingsländer. Obligationen är en del av Världsbankens åtagande från början av mars att avsätta upp till 14 miljarder USA-dollar för att stötta både länder och företag i privat sektor till följd av virusutbrottet.

Läs mer om IFCs arbete kring Covid-19. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tony Persson. Foto: Evelina Carborn
Tony Persson. Foto: Evelina Carborn
Ladda ned bild

Om

Alecta
Alecta
Regeringsgatan 107
10373 Stockholm

+46 76 16 43 959http://www.alecta.se

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan 1917. Vårt uppdrag är att ge kollektivavtalade tjänstepensioner så stort värde som möjligt för både våra företags- och privatkunder. Det gör vi genom god avkastning, bra kundservice och låga kostnader. Vi förvaltar drygt 900 miljarder kronor åt våra ägare som är 2,6 miljoner privatkunder och 35 000 företagskunder.

Följ Alecta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum