Socialdemokraternas PS Kansli

Aleksander Gabelic (S) efterträder Jens Nilsson (S) i Europaparlamentet

Dela

Den 13 mars i år gick den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Jens Nilsson tragiskt bort efter en kort tids sjukdom. Idag, den 4 april, tillkännagav Valmyndigheten att Nilsson efterträds av Linköpingsbon Aleksander Gabelic (S) som ledamot av Europaparlamentet.

- Jens Nilsson var en uppskattad och erkänt skicklig partivän som med stor förtjänst stod upp för svensk socialdemokratis värderingar och politik på EU-nivå. Jag hoppas att jag ska kunna fortsätta det arbetet i hans anda, säger Gabelic.

Gabelic är född och uppvuxen i Skåne men bor idag i Linköping. Under mandatperioden 2006 – 2010 tjänstgjorde han som riksdagsledamot för Socialdemokraterna från Östergötlands läns valkrets. Han är sedan 2000 även ordförande för Svenska FN-förbundet.

Presskontakter:

Martin Rynoson, pressekreterare på Socialdemokraternas partikansli

martin.rynoson@socialdemokraterna.se, +46 725 315 526

Sigrid Bøe, presschef för S-kansliet i Europaparlamentet

sigrid.boe@ep.europa.eu, +32 471 790 176

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Högern och hotet mot fri media20.5.2019 15:39:22 CESTPressmeddelande

Socialdemokraterna presenterade idag en annonskampanj om högerns hot mot public service och en granskningsrapport om jobben. Annonskampanjen sker mot bakgrund av att högerextrema krafter i regeringsställning i flera EU-länder har angripit public service och de fria mediernas roll. Sverigedemokraterna har vid flera tillfällen angripit public service och i söndags kom radikala förslag om begränsningar och utförsäljning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum