Aleris

Aleris går in och stöttar den akuta Covid-19-vården i Stockholm

Dela

I syfte att bidra till bemanningen av all nyskapad intensivvård i Region Sthlm går anestesiläkare, anestesisjuksköterskor, intensivvårdssjuksköterskor och operationssköterskor från Aleris och Proliva in och stöttar den akuta covid-19-vården. Omställningen sker från och med måndag.

Omställningen från planerad till akutvård görs med omedelbar verkan. Det handlar om ett team bestående av 50 vårdpersonal från Aleris och Proliva som börjar sin snabbutbildning på Huddinge Karolinska fredag 27 mars.

–Vi och våra medarbetare har stått beredda att trycka på knappen och mobilisera sedan allvaret i situationen blev uppenbart. Och nu händer det. Vi är enormt stolta över alla våra medarbetare som nu går in och gör en stor insats, vi vet att detta kommer att bli tufft. Men nu handlar det om att rädda liv, säger Aleris chefläkare Bo Wihlborg.

Aleris Sportsmedicine och Ortopedi, Sabbatsberg kommer fortsatt att ha en operationssal igång för akuta patienter från ett antal mottagningar i länet. I övrigt kommer Aleris och Prolivas personal att arbeta sida vid sida med sjukvårdspersonal från regionen på Karolinska Huddinge.

Det här akuta läget kommer samtidigt som Proliva och Aleris står inför en sammanslagning. Officiellt datum för sammangående är 1 april:

–Det här visar på vilken styrka vi kan mobilisera tillsammans mellan våra organisationer, trots att sammanslagningen inte är klar. Proliva och Aleris delar drivkraften att i första hand bidra till största möjliga samhällsnytta, säger Jenny Söderlind, VD Anestesi, Proliva.

I dagsläget är det bara den icke-akuta operationsverksamheten i Region Stockholm som berörs av omställningen. Alla våra mottagningar och röntgen är öppna som vanligt tillsvidare. De patienter som inte blir kontaktade ska alltså komma till sina besök som vanligt.

Vi kommer även att fortsätta med planerade ögonoperationer eftersom de inte kräver narkos. I övriga landet fortgår verksamheten som vanligt tillsvidare.

Kontakter

Om

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Verksamheten omfattar sjukvård och diagnostik i Sverige, Norge och Danmark. Aleris erbjuder tjänster av hög kvalitet till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själva betalar för sin sjukvård.

Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar för en bättre vård. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet.

Aleris har totalt 5,700 medarbetare och omsätter cirka 7 miljarder SEK. Aleris ägs av Triton.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum