Evidia

Aleris Röntgen blir Evidia

Dela

Aleris Diagnostik AB, som Aleris Röntgen är en del av, har sedan 29 april en ny ägare, och ingår nu i den internationella radiologigruppen Evidia som ägs av EQT.

Aleris Röntgen blir Evidia.
Aleris Röntgen blir Evidia.

– I och med att vi nu blir en del av en renodlad radiologikoncern, kommer vi att ha större möjligheter att utveckla vår spetskompetens inom radiologi. Vår ambition är att bli Europas modernaste och mest patientsäkra radiologikoncern, genom ett tätt kunskapsutbyte med våra kollegor runt om i Europa, vilket är något jag verkligen ser fram emot, säger Magnus Frank vd för Evidia Sverige.

Namnet Evidia är en sammanslagning av orden evidens, vidi (att se på latin) och diagnostik, vilket är själva kärnan i verksamheten, och är nytt för alla bolag i koncernen. Evidia finns i Sverige, Norge, Baltikum och Tyskland. Den svenska verksamheten finns på 22 olika platser från norr till söder och kommer inom kort öppna på nya orter. På flera platser är verksamheten samlokaliserad med Aleris Sjukvård.

– Vi kommer fortsatt att vara samlokaliserade på de platser där vi är det idag, vi har ett jättegott samarbete och ser att vi kommer att fortsätta ha det, precis som med övriga vårdgivare, säger Magnus Frank.

– För våra patienter och remittenter kommer det att fungera precis som förut, det är samma personal och samma ambition att erbjuda god vård av högsta kvalitet. Avtalen med regionerna och andra vårdgivare påverkas inte heller. Den enda skillnaden kommer vara att det står Evidia på dörren och på våra kläder, säger Hampus Eklöf, chefläkare för Evidia.

 

För mer information kontakta Sara Morge, presschef Evidia Sverige.

0736 82 60 36

sara.morge@aleris.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Aleris Röntgen blir Evidia.
Aleris Röntgen blir Evidia.
Ladda ned bild
Magnus Frank, vd Evidia Sverige
Magnus Frank, vd Evidia Sverige
Ladda ned bild
Hampus Eklöf, chefläkare Evidia Sverige
Hampus Eklöf, chefläkare Evidia Sverige
Ladda ned bild

Om

Evidia
EvidiaOm Evidia

Evidia är en av Sveriges största radiologiaktörer med omkring 500 000 radiologiska undersökningar årligen. Den svenska verksamheten finns på 22 platser. Evidia-koncernen ägs av EQT och finns även i Tyskland, Norge och Baltikum. Evidia arbetar till största delen på uppdrag av Sveriges regioner.

Följ Evidia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.