Umeå kommun

Algblomning i Väster-Långslädan

Dela

I västra delen av sjön Väster-Långslädan vid havet i utkanten av Holmsund har provtagning visat förekomst av cyanobakterier, även kallat blågröna alger. Algerna kan vara giftiga och orsaka bland annat illamående och hudreaktioner, framförallt för djur och barn.

Algblomning i Väster-Långslädan. Foto: Marlene Olsson
Algblomning i Väster-Långslädan. Foto: Marlene Olsson

– Algblomningen är lite diffus och svår att upptäcka, men vi avråder allmänheten från att bada, rasta hundar och fiska i den delen av sjön, säger Marlene Olsson, naturvårdare på Umeå kommun.

Mer information

Marlene Olsson
naturvårdare
090-16 16 86, 070-330 59 25
marlene.olsson@umea.se 

Kontakter

Bilder

Algblomning i Väster-Långslädan. Foto: Marlene Olsson
Algblomning i Väster-Långslädan. Foto: Marlene Olsson
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Välkommen till Umeå Live 400 år, 13–14 juli8.7.2022 15:45:41 CEST | Pressmeddelande

När Umeå Live 400 år tar över Skeppsbron och Rådhustorget under två dagar i juli är det en line-up med kända och efterlängtade artister. Onsdag 13 juli presenterar Umeå live 400 år Lisa Miskovsky med band samt Sahara Hotnights. Kvällen därpå, torsdag 14 juli, står Fricky, Cleo och Broder John på Skeppsbrons scen. Dagarna är därtill fyllda med aktiviteter på Rådhustorget. Hela festivalen är gratis och medier är förstås varmt välkomna.

Umeåborna bjuds in att tycka till när Vasagatan får nytt liv5.7.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I sommar får den som promenerar längs Vasagatan se smakprov på hur gatan kan komma att utvecklas framöver. Street moves, som projektet heter, syftar till att skapa ett attraktivt gaturum med människan och hållbara färdsätt i fokus. Projektet markerar också startskottet för den större ombyggnad som väntar med start nästa år. - Vasagatan ska bli ett mer attraktivt stråk som i större utsträckning är anpassat för fotgängare, förklarar Maria Östlund, projektledare på Umeå kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum