Dramaten

Alice Boman gör exklusiv Stockholmsspelning på Dramaten

Dela

Hyllade sångerskan Alice Boman släpper nytt album i januari och kommer att avsluta sin Europaturné den 5 april med en exklusiv spelning på Dramaten. Biljetterna släpps imorgon, den 8 november klockan 12.

Alice Boman. Foto: Märta Thisner.
Alice Boman. Foto: Märta Thisner.

Ensam hemma i sovrummet började Alice Boman spela in låtar som egentligen aldrig var ämnade för någon att höra. Så blev det lyckligtvis inte.  I maj 2013 gav Adrian Recordings ut hennes EP Skisser som uppmärksammades för de lågmälda popvisorna som hon framförde med både pondus och skörhet.

2014 släpptes det kritikerrosade albumet EP II & Skisser, vilket följdes av festivalspelningar i Europa. Därefter gjorde hon en USA-turné med konserter i bland annat Los Angeles, Philadelphia, Seattle och New York. Hösten 2014 valde Ane Brun henne som support på en omfattande turné i Norden och Europa.

Med ett nytt efterlängtat album, Dream On, ger hon sig ut på Europaturné som hon avslutar med spelningen på Dramaten, den enda i Stockholm. Konserten kommer att framföras i scenografin till uppsättningen av Maj, baserad på Kristina Sandbergs romantrilogi.

Jag längtar verkligen efter att spela live igen, det är något av det bästa jag vet. Det var ett tag sedan sist som jag hade ett gäng spelningar i rad så det ser jag verkligen fram emot. Att gå in i den där bubblan. Det ska bli så kul att spela det nya materialet och att spela tillsammans med Hey Elbow igen, säger Alice Boman och syftar på sitt kompband. 

Medverkande
Alice Boman, sång/klaviatur
Julia Ringdahl, sång/gitarr
Ellen Pettersson, flygelhorn/syntbas
Liam Amner, trummor

Scenografi: Rikke Juellund (uppsättningen av Maj)

Turnédatum våren 2020:
14 feb – Malmö, Babel
15 feb – Köpenhamn, Hotel Cecil
18 feb – Berlin, Kantine am Berghain
19 feb – Amsterdam, Paradiso
20 feb - Paris, Le Pop-Up du Label
21 feb – Bryssel, Witloof Bar
23 feb – Brighton, The Latest Music Bar
24 feb – Manchester, Gullivers
25 feb – London, Union Chapel
3 apr – Göteborg, Pustervik
5 apr – Stockholm, Dramaten

Mer information om turné och biljetter här.  

En produktion från Dramaten&.

Konsert Alice Boman, Lilla scenen, 5 april 2020.

Dramaten&
ger utrymme åt nyskapande scenkonst och scenkonstnärer som inte ryms inom teaterns ordinarie repertoar. Verksamheten rymmer interdisciplinära samarbeten och nya publikmöten. Programansvarig är Helena Seth.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Alice Boman. Foto: Märta Thisner.
Alice Boman. Foto: Märta Thisner.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Nya teaterchefen inleder spelåret på Elverket med rosad föreställning7.1.2020 09:49:10 CETPressmeddelande

Innan dramatikern och regissören Mattias Andersson tillträder som teaterchef och konstnärlig ledare intar han Elverket med sin rosade föreställning Vi som fick leva om våra liv efter en utsåld höst på Backa Teater i Göteborg. Pjäsen är baserad på vad ett tvärsnitt av Sveriges befolkning svarade på frågan: Vad skulle du göra annorlunda om du fick leva om ditt liv? Stockholmspremiär den 23 januari.

Urpremiär för Determinism av Mattias Andersson3.1.2020 10:35:38 CETPressmeddelande

Två unga människor bryter sig in i en villa och kastas genom olika åldrar och sociala positioner i virvlande fart. Leker de bara, spelar de teater eller är alltihop förutbestämt av en allsmäktig och obarmhärtig maskin? Mattias Andersson undersöker sociala identiteter, maktstrukturer och den fria viljan i sin nya pjäs Determinism. I rollerna ser vi Evin Ahmad, som här debuterar på Dramaten, Thérèse Brunnander, Hannes Meidal och Alexanders Salzberger. Urpremiär på Lilla scenen den 18 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum