Dramaten

Alice Boman gör exklusiv Stockholmsspelning på Dramaten

Dela

Hyllade sångerskan Alice Boman släpper nytt album i januari och kommer att avsluta sin Europaturné den 5 april med en exklusiv spelning på Dramaten. Biljetterna släpps imorgon, den 8 november klockan 12.

Alice Boman. Foto: Märta Thisner.
Alice Boman. Foto: Märta Thisner.

Ensam hemma i sovrummet började Alice Boman spela in låtar som egentligen aldrig var ämnade för någon att höra. Så blev det lyckligtvis inte.  I maj 2013 gav Adrian Recordings ut hennes EP Skisser som uppmärksammades för de lågmälda popvisorna som hon framförde med både pondus och skörhet.

2014 släpptes det kritikerrosade albumet EP II & Skisser, vilket följdes av festivalspelningar i Europa. Därefter gjorde hon en USA-turné med konserter i bland annat Los Angeles, Philadelphia, Seattle och New York. Hösten 2014 valde Ane Brun henne som support på en omfattande turné i Norden och Europa.

Med ett nytt efterlängtat album, Dream On, ger hon sig ut på Europaturné som hon avslutar med spelningen på Dramaten, den enda i Stockholm. Konserten kommer att framföras i scenografin till uppsättningen av Maj, baserad på Kristina Sandbergs romantrilogi.

Jag längtar verkligen efter att spela live igen, det är något av det bästa jag vet. Det var ett tag sedan sist som jag hade ett gäng spelningar i rad så det ser jag verkligen fram emot. Att gå in i den där bubblan. Det ska bli så kul att spela det nya materialet och att spela tillsammans med Hey Elbow igen, säger Alice Boman och syftar på sitt kompband. 

Medverkande
Alice Boman, sång/klaviatur
Julia Ringdahl, sång/gitarr
Ellen Pettersson, flygelhorn/syntbas
Liam Amner, trummor

Scenografi: Rikke Juellund (uppsättningen av Maj)

Turnédatum våren 2020:
14 feb – Malmö, Babel
15 feb – Köpenhamn, Hotel Cecil
18 feb – Berlin, Kantine am Berghain
19 feb – Amsterdam, Paradiso
20 feb - Paris, Le Pop-Up du Label
21 feb – Bryssel, Witloof Bar
23 feb – Brighton, The Latest Music Bar
24 feb – Manchester, Gullivers
25 feb – London, Union Chapel
3 apr – Göteborg, Pustervik
5 apr – Stockholm, Dramaten

Mer information om turné och biljetter här.  

En produktion från Dramaten&.

Konsert Alice Boman, Lilla scenen, 5 april 2020.

Dramaten&
ger utrymme åt nyskapande scenkonst och scenkonstnärer som inte ryms inom teaterns ordinarie repertoar. Verksamheten rymmer interdisciplinära samarbeten och nya publikmöten. Programansvarig är Helena Seth.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Alice Boman. Foto: Märta Thisner.
Alice Boman. Foto: Märta Thisner.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Performance Lecture – populärt scenkoncept görs tillgängligt digitalt28.11.2019 09:11:58 CETPressmeddelande

Under de senaste två åren har Dramaten och Nobel Prize Museum bjudit in publiken till vetenskapliga föreläsningar om allt från robotar och universum, till rädsla, lycka, sanning och i vår om människan. I konceptet Performance Lecture, får forskare förklara vetenskap med hjälp av teaterns verktyg. Föreläsningarna filmas och redigeras för att nå en större publik via olika digitala kanaler. Idag släpps filmen Om lycka med Micael Dahlen.

Stockholms Kvinnohistoriska och Dramaten inleder samarbete4.11.2019 09:09:57 CETPressmeddelande

Dramaten och det ambulerande museet Stockholms Kvinnohistoriska inleder ett samarbete och startar med ett samtal om Antikens kvinnor. Medverkar gör Ida Österberg, docent i Antikens kultur och samhällsliv, Denis Searby, professor i antik grekiska och Nadja Weiss och Ingela Olsson från Dramatens ensemble. Samtalet äger rum på Lilla scenen den 6 november, efter föreställningen Ifigenia i Aulis.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum