Einar Mattsson

​”Alla hjälper varandra här. En fin företagskultur att vara rädd om.” — Fredagsporträttet med Johan Mattes

Dela

Johan är fastighetsteknikern som blev arbetsledare och är en av våra lugnaste och mest lyssnande kollegor. Han har gjort yrkeskarriär inom fastighetsförvaltningsbolaget och lär idag upp nya förmågor. Att det finns ett stort fotbollsintresse vet endast en ringa krets fram tills nu, liksom att Johan är svag för stora mängder kaffe.

Johan, hur hamnade du på Einar Mattsson?
– Kollegor från tidigare jobb som hade gått över till Einar Mattsson pratade väldigt väl om företaget. Jag kände att jag behövde ett miljöombyte och då mötte jag Robert Comstedt som tipsade mig om att Einar Mattsson behövde en till fastighetstekniker. Så då sökte jag tjänsten och fick den.

Hur inleddes jobbkarriären här?
– Under mina fem första år var jag fastighetstekniker och hade hand om många bostadsrättsföreningar, men även några hyresfastigheter. Jag hann även med några nyproduktioner under de åren, så jag fick en ganska bra och bred bild över vad vi har för kunder.

Vem har lärt dig mest på företaget?
– Oj, det är så många här som jag har lärt mig av, så det är svårt att nämna enbart en person. När jag började så var det Åsa Karlsson som tog mig under sina vingar. Några år senare när jag växlade över och blev arbetsledare så var Ludvig Striem en klippa och fyllde på med kunskap om enormt många saker.

– Alla som jag har jobbat med har varit väldigt hjälpsamma och tillmötesgående. Det är något som jag alltid har, och än idag imponeras av, hur alla hjälper varandra här. Det är en fin företagskultur att vara rädd om.

Vad har du för roll idag?
– Idag jobbar jag som arbetsledare för en grupp fastighetstekniker och vi har mestadels hand om externa uppdrag.

Vem fick dig att vilja avancera inom koncernen?
– Det var vår dåvarande arbetsledare Magnus Ekström som frågade om jag var intresserad av att efterträda honom. Mitt direkta svar var att jag inte var intresserad, för jag trivdes väldigt bra med mitt uppdrag som fastighetstekniker. Men han sådde ett frö och ju mer jag tänkte på det, ju mer intresserad blev jag.

För dem som känner dig är du mer eftertänksam och praktisk än pratande. Vad tänker du om kollegor som pratar ofta, gärna och mycket?
– Jag gillar spontana och pratglada människor. Det behövs olika personligheter för att göra en arbetsplats livfull.

Du har jobbat åt massvis av olika kunder– hur är det?
– Att behandla alla kunder på samma sätt är viktigt. De mindre kunderna kan ibland behöva mer stöttning av mig och fastighetsteknikerna, då de inte valt att köpa totalförvaltning från oss och därför inte har någon förvaltare att luta sig mot.

Hur bygger man tillit till kunder och kollegor?
– Genom att vara lyhörd och ödmjuk kommer du långt. Jag tror mycket på återkoppling och försöker att göra det så gott det går.

Du har varit deltagare i ett av ledarskapsprogrammen inom företaget. Vad har det gett dig?
– Det har varit nyttigt för mig på flera sätt. Det var väldigt intressant att lyssna på kollegor om vilka utmaningar de står inför och hur de löser dem, det lär jag mig av. Jag har också fått utmana mig själv med saker som jag inte kände mig riktigt bekväm med innan. Nu har jag fått massvis med bra tips på hur jag kan utveckla mig själv och mitt ledarskap.

Hur ser en favoritdag ut för dig?
– En favoritdag inleds med en lång frukost och massor av kaffe. Sedan en lugn dag med familjen som sedan avslutas med att titta på en sedvanlig derbyvinst mellan Hammarby och Djurgården, där ”Bajen” vinner.

En gång om året har Einar Mattsson en dag som heter Fokus Drift, där kollegor på kontoret byter plats med en fastighetstekniker/fastighetsskötare. Vad tycker du om den dagen?
– Jag tror att det är nyttigt att få ett ”break” i vardagen och se hur sina kollegor har det och bra att du får lära känna en kollega som du normalt inte arbetar så nära.

Hur kan Einar Mattsson vara ett extra stöd i den kris som pågår?
– När det är oroligt i samhället och vi ska minimera våra sociala möten så är det skönt att veta att ens boende fungerar. Att vi är i fastigheterna i lika stor grad som vanligt och ser till att allt fungerar, det skapar trygghet även om vi har lite andra rutiner för både hyresgästernas och vår skull just nu.

Vad skulle vilja ge för tips till en 18-åring som funderar över yrkeslivet?
– Att försöka hitta ett yrke som man tycker är kul och brinner för. Det man tycker är kul blir man oftast riktigt bra på.

Kontakter

Bilder

Om

Einar Mattsson-koncernen har varit verksam på Stockholms fastighetsmarknad sedan 1935.
De andra verksamheterna i koncernen utgörs av projektutveckling, fastighetsförvaltning, bygg och övriga investeringar.
Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”De flesta människor har en större potential än vad de tror”— fredagsporträttet med Anna Hellman25.9.2020 10:00:00 CESTBlogginlägg

Idag riktar vi strålkastarljuset på Anna Hellman, avdelningschef på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB. Hon räds inga motgångar, lyssnar fokuserat på erfarna kollegor och är särskilt förtjust i ordning och reda, ansvar och hårt arbete. Anna gör gärna ett marklyft med tunga vikter på fritiden, har tidigare studerat kinesiska och gillar att få jobba med en expanderande huvudstad.

"För oss gäller det att hela tiden ligga steget före"— fredagsporträttet med Magnus Björk18.9.2020 09:59:24 CESTBlogginlägg

I dagens fredagsporträtt lär vi känna Magnus Björk som organiserar Einar Mattsson-koncernens Logistikcenter. Han är en mycket glad och positiv medarbetare, vilket kanske behövs när han tillsammans med sitt team ska hålla ordning och reda på hundratals människors maskiner och utrustning i mångmiljonprojekt. Magnus gillar digitaliseringens fördelar och har tävlat i SM i en för många okänd tävlingsgren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum