Jämställdhetsmyndigheten

Alla i offentlig sektor kan nu få webbkurs i arbete med jämställdhet

Dela

Anställda på myndigheter, i kommuner och i regioner ska bli bättre på att främja jämställdhet. Det är tanken med den webbsatsning som Jämställdhetsmyndigheten startar med kostnadsfria utbildningar.

Webbutbildning med kollegor.
Webbutbildning med kollegor.

– Vi ser en stor efterfrågan på våra kurser och kompletterar dem nu med kostnadsfria webbutbildningar så att fler kan ta del av dem. Den offentliga sektorn har ett stort ansvar i att bidra till målet för den svenska jämställdhetspolitiken, som säger att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv, säger Carina Abréu, avdelningschef för stöd och samordning.

Jämställdhetsmyndigheten har i uppdrag av regeringen att stödja myndigheter, regioner och kommuner med att integrera jämställdhet i sitt ordinarie arbete. Denna jämställdhetsintegrering är Sveriges strategi för att nå de jämställdhetspolitiska målen. Den första kursen i den nya webbplattformen heter ”Jämställdhetsintegrering i offentlig sektor på 60 minuter”.

– De som går den här kursen får en orientering i vilka problem som kan finnas, var vi kan behöva utveckla våra arbeten och vad jämställdhetsintegrering innebär. Vi hoppas att de här kunskaperna inte bara ska främja jämställdhet utan förbättra människors arbete i stort, säger Carina Abréu.

Utöver kursen om jämställdhetsintegrering lanserar Jämställdhetsmyndigheten inom kort webbkursen Sexuell exploatering av barn, prostitution och människohandel.

Fakta: Jämställdhetsintegrering

Sedan 1994 har Sverige använt jämställdhetsintegrering som huvudsaklig strategi för att förverkliga de jämställdhetspolitiska målen. Strategin innebär att jämställdhetsfrågorna ska finnas med i det ordinarie arbetet inom offentlig verksamhet i stället för som ett spår vid sidan om. Strategin antogs av FN 1995.

Kontakter

Bilder

Webbutbildning med kollegor.
Webbutbildning med kollegor.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Jämställdhetsmyndigheten
Jämställdhetsmyndigheten

Göteborg, Angered

070-784 74 97https://www.jamstalldhetsmyndigheten.se/

Jämställdhetsmyndigheten är en statlig expertmyndighet som följer och analyserar utvecklingen inom jämställdhetsområdet. Myndigheten arbetar med att säkerställa att regeringens jämställdhetspolitiska prioriteringar får genomslag, genom att bidra till ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken.

Följ Jämställdhetsmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jämställdhetsmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum