Afa Försäkring

”Alla kan bidra” – Afa Fastigheter och Stockholms Stadsmission i samarbete för Ukraina

Dela

I den akuta situation många befinner sig i vill Afa Fastigheter genom sitt mångåriga samarbete med Stockholms Stadsmission göra något konkret för de krigsdrabbade som kommer till Stockholm på flykt från Ukraina. Afa Fastigheter är partners till Stockholms Stadsmission och de har ett långsiktigt samarbete sedan över 20 år tillbaka.

Lars Edberg, Afa Fastigheter. Foto: Helene Grynfarb
Lars Edberg, Afa Fastigheter. Foto: Helene Grynfarb

– Vi tänker att alla kan bidra med något, om så bara en liten del. Afa Fastigheter är partner till Stockholms Stadsmission och vi har samarbetat i över 20 år. Genom vår etablerade samverkan har vi gjort gemensamma insatser i akuta krissituationer tidigare, så vi kan vara relativt snabbfotade när en akut situation som denna uppstår, säger Lars Edberg på Afa Fastigheter. 

– Afa Fastigheter har tidigare erbjudit evakueringslägenheter via Stockholms Stadsmission. Vårt bidrag med temporära evakueringslägenheter den här gången blir en del av  Stadsmissionens satsning ”Bobyrån Ukraina”, säger han.

– Tillsammans med Sveriges Stadsmissioner mobiliserar nu Stockholms Stadsmission för att
skapa boendeplatser till personer som tvingats fly till Sverige till följd av kriget i Ukraina.
Stockholms Stadsmission har lång erfarenhet av att minska utanförskap genom att erbjuda olika typer av boendelösningar till personer som är i behov av akut och långsiktigt boende i
Stockholms län, och som av olika anledningar står helt eller delvis utanför bostadsmarknaden. Stockholms Stadsmission är en del av Sveriges Stadsmissioner som arbetar mot samma mål nationellt, säger Pernilla Parding, ansvarig för boende för människor på flykt från Ukraina på Stockholms Stadsmission.

Mer information:
Tomas Ingemarsson, chef Afa Fastigheter:08-696 40 75, tomas.ingemarsson@afafastigheter.se 

Lars Edberg, verksamhetschef Afa Fastigheter: 08-696 40 81, lars.edberg@afafastigheter.se 

Pernilla Parding, ansvarig för fastighet och boende Ukraina, Stockholms Stadsmission:
070-425 66 90, pernilla.parding@stadsmissionen.se 

Afa Fastigheter äger, förvaltar och utvecklar kontors-, hotell- och bostadsfastigheter främst i
Stockholm och Malmö. I Stockholms innerstad är vi en av de större fastighetsägarna vad gäller kommersiella lokaler. Fastighetsbeståndet består av cirka 350 000 kvm till ett värde av cirka 37 miljarder SEK. Afa Fastigheter är en del av kapitalförvaltningen på Afa Försäkring. www.afafastigheter.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lars Edberg, Afa Fastigheter. Foto: Helene Grynfarb
Lars Edberg, Afa Fastigheter. Foto: Helene Grynfarb
Ladda ned bild
Lars Edberg, Afa Fastigheter. Foto: Helene Grynfarb
Lars Edberg, Afa Fastigheter. Foto: Helene Grynfarb
Ladda ned bild
Lars Edberg, Afa Fastigheter. Foto: Helene Grynfarb
Lars Edberg, Afa Fastigheter. Foto: Helene Grynfarb
Ladda ned bild

Länkar

Om

Afa Försäkring
Afa Försäkring



9 av 10 är försäkrade genom jobbet. Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar människor i privat näringsliv, kommuner och regioner. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. www.afaforsakring.se

Följ Afa Försäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Afa Försäkring

Anställda i byggbranschen – hög risk för allvarliga arbetsolycksfall17.5.2022 03:00:00 CEST | Pressmeddelande

Byggbranschen stod för åtta procent av det totala antalet sysselsatta i privat sektor år 2020. Anställda i byggbranschen har högre risk för allvarliga arbetsolycksfall än genomsnittet för samtliga yrkesgrupper i privat sektor. Byggnadsträarbetare är de som löper störst risk för ett allvarligt arbetsolycksfall. Risken att drabbas är högst bland de yngsta och äldsta inom byggbranschen, visar en ny rapport med statistik från Afa Försäkring som släpps den 17 maj.

Webbinarium: Byggbranschen – allvarliga arbetsskador och sjukfrånvaro10.5.2022 10:40:25 CEST | Pressmeddelande

Den 17 maj arrangerar Afa Försäkring ett livesänt webbinarium där vi presenterar en ny statistikrapport om allvarliga arbetsskador och sjukfrånvaro i byggbranschen. Även forskning om arbetsmiljö i byggbranschen presenteras. Byggbranschens Säkerhetspark, som samverkar med Afa Försäkring för att skapa tryggare och säkrare arbets- och praktikplatser för elever inom bygg och anläggning, berättar om sin verksamhet.

40 miljoner utlyses till nytt forskningsprogram: Arbetsmiljöeffekter vid automatisering, robotisering och artificiell intelligens2.5.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den pågående tekniska utvecklingen i arbetslivet innebär en verksamhetsutveckling som bland annat förändrar arbetets innehåll och arbetsuppgifter samt sättet att leda och organisera arbetet. Det finns kunskapsluckor och forskningsbehov om hur införandet och användningen av automatisering, robotisering och AI påverkar människors arbetsmiljö och hälsa. Nu utlyser arbetsmarknadens parter genom Afa Försäkring 40 miljoner kronor till ett nytt treårigt FoU-program.

30 miljoner utlyses till nytt forskningsprogram: Skadligt bruk i arbetslivet20.4.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Skadligt bruk är ett betydande hälsoproblem som kan leda till försämrad arbetsförmåga på grund av skador och sjukdomar eller sociala problem som följer av det skadliga bruket. Skadligt bruk leder till ökad sjukfrånvaro, trötthet och minskad produktivitet och berör även säkerheten på arbetsplatsen. Nu utlyser arbetsmarknadens parter genom Afa Försäkring 30 miljoner kronor till det nya treåriga FoU-programmet Skadligt bruk i arbetslivet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum