Sveriges Allmännytta

Alla medlemmar förnyar sina medlemskap i Prisdialogen

Dela

Rekordmånga ansökningar behandlades vid Prisdialogens senaste styrelsemöte och alla medlemmar har velat förnya sina medlemskap.

Styrelsen i Prisdialogen tog vid sitt senaste möte ställning till och godkände 49 ansökningar från 36 leverantörer om förnyat medlemskap i Prisdialogen för år 2021.

Vid samma möte godkändes även tre ansökningar om förnyat medlemskap i Klimatdialogen. Det innebär att rekordmånga ansökningar har godkänts på ett och samma möte. Det innebär också att alla befintliga medlemmar i Prisdialogen har fått förnyade medlemskap. För Klimatdialogen finns fortfarande tid för befintliga medlemmar att förnya sina medlemskap.

– Under det här mycket speciella året har 56 lokala samrådsprocesser ägt rum – de allra flesta helt digitala på grund av Coronapandemin. Det är verkligen glädjande att alla befintliga medlemmar har lyckats genomföra sina processer trots dessa mycket speciella förutsättningar. Nu hoppas vi på att till nästa år kunna återgå till mer normala procedurer inom Prisdialogen, säger Anders Nordstrand, vd för Sveriges Allmännytta och ordförande i Prisdialogens styrelse.

– Samtidigt ska vi ta med oss erfarenheterna och lärdomarna från detta år när det exempelvis gäller möjligheten för kunder att delta i samrådsprocessen digitalt. Vi hoppas också att Prisdialogen och Klimatdialogen ska fortsätta att utvecklas och växa under 2021, säger Anders Nordstrand.

Om Prisdialogen

Syftet med Prisdialogen är att stärka fjärrvärmekundens ställning på värmemarknaden och att öka förtroendet för fjärrvärmeföretagens prissättning. Det är ett initiativ för en positiv utveckling av värmemarknaden som gynnar både kunder och leverantörer. Prisdialogen har funnits sedan 2013. År 2020 omfattar Prisdialogen drygt 75 procent av de totala fjärrvärmeleveranserna. Här kan du se alla medlemmar i Prisdialogen.

Mer om Klimatdialogen hittar du här.

Bakom Prisdialogen och Klimatdialogen står Sveriges Allmännytta, Riksbyggen, Fastighetsägarna Sverige och Energiföretagen Sverige. Läs mer om Prisdialogen på www.prisdialogen.se.

Mer information

Henrik Gåverud, kanslichef, Prisdialogens kansli, 0729–15 5475, kansliet@prisdialogen.se

Nyckelord

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag över hela Sverige. Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling: ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Hyrorna fortsatt i otakt med kostnadsutvecklingen9.11.2021 09:44:08 CET | Pressmeddelande

Driftskostnaderna för de allmännyttiga bostadsbolagen har ökat med i genomsnitt 2,2 procent per år sedan 2015. Deras totala kostnader har ökat med i snitt 1,7 procent per år. Under samma period var den genomsnittliga hyreshöjningen enbart 1,2 procent. Bostadsbolagens kostnader ökar nu i snabb takt och om inte hyrorna höjs i samma takt kommer det leda till både sämre underhåll och mindre service till hyresgästerna. Det visar Sveriges Allmännyttas marknadsrapport om hyresutvecklingen som presenteras idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum