Länstrafiken Örebro

Alla resor med Serviceresor kan inte genomföras under rusningstid

Dela

Coronapandemin och vinterväglaget gör nu att Länstrafiken kommer att behöva prioritera när det gäller vilka som ska få resa med Serviceresor under rusningstid.

Efterfrågan på Serviceresor i Örebro län är fortsatt hög. Trots det höga trycket har Serviceresor ändå kunnat upprätthålla verksamheten under hösten och under julhelgerna. Nu har dock vintern och snön kommit och behovet av att få åka med Serviceresor har ökat ytterligare. Därför tvingas nu Länstrafiken börja prioritera bland de som beställer en resa.

- Läget är så extremt att vi nu tvingas vidta den här åtgärden. Vi klarar inte av att genomföra alla beställda resor under rusningstrafik. Därför har vi valt att i första hand se till att de som ska till någon form av vård och de som ska till skolan eller till sitt arbete, är de som prioriteras, säger Staffan Juliusson, chef för Serviceresor på Länstrafiken.

Vinterhalvåret är också i vanliga fall den mest intensiva perioden för Serviceresor med ett ökat antal resor. Men i och med pandemin så ska endast en passagerare åka i varje fordon vilket betyder att det finns ett tak på hur många resor som hinns med under en dag.

- Vi använder redan nu våra fordon maximalt för att klara av den ökade efterfrågan. Vi beklagar att det blir så här men vi hoppas på förståelse från våra resenärer, säger Staffan Juliusson.

De tider som räknas som rusningstrafik är vardagar mellan 06.30-09.00 och 14.30-16.00 på vardagar.


När det gäller resor med Serviceresor gäller även fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer:


• Håll avstånd till andra
• Tvätta alltid händerna efter resan
• Undvik att röra vid ögon, näsa och mun
• Nys och hosta i armvecket
• Avstå onödiga resor
• Stanna hemma när du är sjuk, även vid lindriga symtom

Kontakter

Bilder

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum