Socialdemokraterna

Alla ska erbjudas en hälsoundersökning på sin vårdcentral det året man fyller 60 år

Dela

Många går runt med hälsoproblem och sjukdomar som inte upptäcks, och därför också blir allvarliga eller rentav dödliga innan man hinner få vård för dem. Det finns stora vinster, både för individen och samhället, med att förebygga sjukdom. Därför vill Socialdemokraterna att fler ska erbjudas hälsoundersökningar.

- Alla människor i Sverige har inte samma möjligheter till en god hälsa och ett långt liv. Därför går vi socialdemokrater till val på att alla ska erbjudas en hälsoundersökning på sin vårdcentral det år då man fyller 60, säger partisekreterare Tobias Baudin

Socialdemokraterna går till val på att:

Alla ska erbjudas en hälsoundersökning på sin vårdcentral det året man fyller 60 år. Det här vill vi genomföra i de regioner där Socialdemokraterna styr efter valet. Särskilda insatser ska göras för att deltagandet ska bli högt och jämlikt.

De flesta kroniska sjukdomar är möjliga att förebygga, vi vet också att cancerfall kan förhindras med rätt insatser. Hälsoundersökningar är en viktig metod för att lyckas med detta. Genom en hälsoundersökning kan risken för hjärtinfarkt och stroke upptäckas tidigt. Fler kan få hjälp att minska risken genom mer hälsosamma levnadsvanor. Det här kan även bidra till att förkorta tiden till diagnos och behandling. Det sparar liv och det minskar lidande.

Presskontakt:

För Tobias Baudin, Johannes Svensson, 076-7665326, johannes.svensson@socialdemokraterna.se

Socialdemokraternas presstjänst, 08-7002683, press@socialdemokraterna.se

Bilder

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vänder på varje sten för att bryta segregationen och tränga tillbaka våldet. Vi tar tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och vi skapar framtidens jobb med bra villkor i hela landet. Vi gör det som krävs, för Sverige kan bättre.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum