Einar Mattsson

"Alla som jag jobbar med lär jag mig av" — fredagsporträttet med Fredrika Lillja

Dela

Idag läser vi om Fredrika Lillja, en av våra affärscontrollers på Einar Mattsson. Fredrika är en driven, behagligt otålig kvinna med stor social kompetens. Hon strävar alltid efter att göra saker bättre idag än igår genom att vara omtänksam, engagerad och framåt.

Vad fick dig att söka dig till Einar Mattsson som bolag?
— Jag vill jobba med bostäder och då är Einar Mattsson det självklara valet. En perfekt blandning mellan innovation, design och långsiktighet enligt mig.

Vilken roll har du idag?
— Jag är affärscontroller för både projekt- och byggbolaget så jag är med under hela projektets resa med fokus på ekonomistyrning. Det är väldigt roligt!

Vad ingår i en affärcontrollers uppdrag?
— Man kan säga att det handlar om att säkerställa att bolagen hushåller med sin budget kopplad till affärsplanen, och allt där emellan.

Vad är det roligaste i jobbet?
— Det är nog att jag får jobba med något som jag är intresserad av. Bäst känns det när jag får mina kollegor att tycka att ekonomistyrning är inte så svårt och tråkigt utan intressant och givande.

Vad är det tråkigaste eller mest frustrerande i jobbet?
— När det går för långsamt … Det kan också vara när jag möter kollegor som inte är fullt lika engagerade i sina arbetsuppgifter som jag tycker att de ska vara, då går mitt blodtryck upp.

Vilken/vilka yrkesframgångar är du gladast över här på Einar Mattsson?
— Att jag tillsammans med mina kollegor har varit med och utvecklat Stockholms finaste projekt. Jag skulle kunna rabbla upp många fast mina favoriter är nog ändå Schönborg och Haga Nova.

Vem har du lärt dig mest av hittills i koncernen?
— Jag kan nog inte välja ut en. Alla som jag jobbar mycket med lär jag mig av, men om jag ska välja ut två så är det Stefan Björklund, analyschef, och Sara Albrecht Merkel, projektutvecklingschef. De kan projektprocessen oerhört bra men på helt olika sätt.

Var hämtar du inspiration till ditt ledarskap?
— Från alla mina kloka kollegor och jag är även inspirerad av mina föräldrar. Pappa har varit officer och har lärt mig vikten av tydlighet. Mamma är mer lyhörd och förstående, så tillsammans bildas en vinnande kombination. Vi behöver båda sidor för att vara framgångsrika i vårt ledarskap.

Vad kännetecknar ett gott ledarskap?
— För mig är en bra ledare en tydlig ledare, där jag inte behöver fundera på om jag har presterat eller inte. Det hjälper mig även att fokusera på rätt saker.

Vem är den bästa chef du haft hittills?
— Det är nog Maria Siden på John Mattsson Fastighets AB. Hon prioriterade att lära mig saker och gjorde att jag kände att jag var en viktig del av det bolaget när jag arbetade där.

Hur ser du till att utvecklas?
— Jag försöker att vara nyfiken och så tävlar jag mycket, mest mot mig själv med också mot andra kollegor. Det kan vara allt möjligt. Som att göra en arbetsuppgift lite bättre jämfört förra gången eller cykla lite snabbare till jobbet etcetera.

Hur ökar man tilliten till varandra på ett företag?
— Jag tror att vi måste våga lita på varandra och tillåta små misstag. Alla gör misstag och de flesta går att rätta till.

Hur behåller man talanger i ett företag?
— Man är lyhörd över vad talangen vill och tydlig med vad företaget kan erbjuda.

Vilket är ditt bästa avstressningsknep?
— Att bryta mönstret. Efter en heldag framför datorn så tycker jag att det är väldigt skönt att arbeta med kroppen, gärna med ett byggprojekt hemma. Eller så tar jag en sväng i Hagaparken.

Vilket smultronställe i Stockholm tar du med dig vänner till som inte bor här?
— Om det är fint väder så är det Elfvik längst ut på Lidingö som gäller. Där finns det hästar och man kan fika vid vattnet.

Hur kan Einar Mattsson vara ett stöd under pandemin?
— Företaget har varit ett bra stöd under pandemin, både genom tydlig kommunikation och även genom bidraget till forskningen om Covid-19. Som affärscontroller känns också tryggt att veta att Einar Mattsson har ett långsiktigt perspektiv på sin affär.

Nyckelord

Bilder

Om

Einar Mattsson-koncernen har varit verksam på Stockholms fastighetsmarknad sedan 1935.
De andra verksamheterna i koncernen utgörs av projektutveckling, fastighetsförvaltning, bygg och övriga investeringar.
Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

"För oss gäller det att hela tiden ligga steget före"— fredagsporträttet med Magnus Björk18.9.2020 09:59:24 CESTBlogginlägg

I dagens fredagsporträtt lär vi känna Magnus Björk som organiserar Einar Mattsson-koncernens Logistikcenter. Han är en mycket glad och positiv medarbetare, vilket kanske behövs när han tillsammans med sitt team ska hålla ordning och reda på hundratals människors maskiner och utrustning i mångmiljonprojekt. Magnus gillar digitaliseringens fördelar och har tävlat i SM i en för många okänd tävlingsgren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum