Allente

Allente förstärker samarbete med TV4

Dela

TV-distributören Allente (sammanslagningen av Canal Digital och Viasat Consumer) och TV4 förstärker sitt mångåriga samarbete med en överenskommelse som rymmer både access-beroende OTT-rättigheter, ett exklusivt B2B-samarbete och utökade möjligheter för Viasat Consumers kunder att ta del av innehåll från TV4.

Mahmoud Mustapha, CCO Allente
Mahmoud Mustapha, CCO Allente

I Allentes förstärkta samarbete med TV4 syns ett ökat fokus på streaming, bland annat genom att Allente har säkrat access-beroende OTT-rättigheter för TV4:s linjära baskanaler, inklusive tilläggstjänster som catch up och start over. Detta ger Allente möjlighet att erbjuda sina kunder ett kraftfullt OTT-utbud, något bolaget redan gör på den danska marknaden. Rättigheterna innebär även att Allente stärks i sin satsning på bredband, med ökade möjligheter att bundla bredband och innehåll.  

Mahmoud Mustapha, CCO på Allente: ”Det förstärkta samarbetet med TV4 runt access-beroende OTT-rättigheter är otroligt positivt. Vi tar ett stort steg närmare att kunna erbjuda våra kunder ett komplett kvalitetsinnehåll på alla plattformar, då vi nu kan lansera en OTT-lösning även på den svenska marknaden. Att vi i och med detta även förstärker vår bredbandsaffär är en extra bonus både för oss och för de kunder som vill kombinera sitt bredband med ett attraktivt TV-paket.”

TV4-kanalerna och C More finns även tillgängliga för de kunder som väljer att titta på TV via kabel, IPTV eller satellit, vilket innebär att TV4:s innehåll finns tillgängligt på alla plattformar Allente erbjuder.   

Fotbolls-EM på puben via Allente

Samarbetet har även stärkts inom B2B, och Allente kommer att vara exklusiv distributör av sportevent som Fotbolls-EM 2021 och Fotbolls-VM 2022 till pubar och sportbarer, så kallad offentlig visning.

Mahmoud Mustapha: ”TV4 har investerat i högkvalitativa sporträttigheter, och jag tror att vi alla nu längtar efter att få njuta av dem på pubar och sportbarer runt om i landet. Sport är helt enkelt bättre tillsammans!”

TV4 på TVE även för Viasat Consumer-kunder

För de kunder som är knutna till Allente via Viasat Consumer-abonnemang väntar också positiva förändringar: När dessa kunder successivt läggs över på Allentes plattformar framöver kommer TV4:s baskanaler att kunna streamas via Allentes TVE-lösning, en funktion som länge efterfrågats av kunderna och som bara Canal Digital-kunderna tidigare haft möjlighet till. En annan nyhet är att Viasat Consumer-kunderna också kommer att kunna ta del av C Mores filminnehåll.

Mahmoud Mustapha: ”Under 2020 såg vi på Allente en 75-procentig ökning av kunder som strömmar linjära kanaler, och vi glädjer oss åt att i samband med lanseringen av Allente som kundvarumärke kunna erbjuda ännu fler kunder ännu mer strömmat innehåll – bland annat från TV4.”

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mahmoud Mustapha, CCO Allente
Mahmoud Mustapha, CCO Allente
Ladda ned bild
Mahmoud Mustapha, CCO Allente
Mahmoud Mustapha, CCO Allente
Ladda ned bild

Om

AllenteAllente är en nordisk tv-distributör som erbjuder tv-lösningar av hög kvalitet via satellit och bredband till över en miljon kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I Sverige erbjuder man även bredbandslösningar, utan tv-paket. Företaget grundades i maj 2020 efter en sammanslagning av Canal Digital och Viasat Consumer. Det nya företaget har huvudkontor i Stockholm och Oslo, VD är Jonas Gustafsson. Företaget ägs 50/50 av Telenor Group och NENT Group.

Följ Allente

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Allente

Nytt Discovery-avtal säkrar Allsvenskan för Allentes kunder27.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Allente har kommit överens med Discovery Networks om ett nytt avtal för att distribuera underhållning och sport i världsklass. Lanseringen sker inom kort och innebär att discovery+ Total, med bland annat 480 matcher från Allsvenskan och Superettan, inkluderas i Allentes Premium-paket. Allentes kunder har nu också möjlighet att köpa tre olika tillvalspaket från discovery+, något som tidigare bara varit möjligt för Viasat-kunderna.

Allente utser ny CFO18.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Tidigare i sommar meddelade den nordiska tv-distributören Allente att Jonas Gustafsson tar över VD-rollen för bolaget efter ett framgångsrikt första år sedan sammanslagningen av Canal Digital och Viasat Consumer. Då Jonas Gustafsson tidigare hade en CFO-roll inom Allente, har bolaget nu utsett Helge Øien till ny CFO, med start 1 september 2021. Helge Øien kommer närmast från en roll som CFO för Telenor Myanmar, och var dessförinnan verksam inom finansavdelingen i Telenor Group, inklusive M&A- och Investor Relations. ”Helge Øiens bakgrund och breda kompetens är den perfekta matchningen för Allente när vi tar nästa steg i vår tillväxtresa och breddar vårt erbjudande under hösten. Helge kommer att möta ett ungt, framgångsrikt bolag med ett fantastiskt team, och vi önskar honom varmt välkommen”, säger Jonas Gustafsson. ”Att ta ett steg in i den snabbrörliga tv-branschen blir en spännande utmaning, som jag ser mycket fram emot. Allente är ett bolag med stora ambitioner, som haft en flygande

Jonas Gustafsson tar över som VD på Allente1.7.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

När tv-distributörerna Canal Digital och Viasat Consumer slogs ihop till nordiska Allente i maj 2020, var det med VD Bjørn Ivar Moen i spetsen. Efter ett år kantat av framgångar, tar nu Jonas Gustafsson över VD-rollen på Allente, då Moen går in som VD för Telenor Sverige. ”Att leda först Canal Digital, och sedan Allente igenom sammanslagningen har varit helt fantastiskt. På kort tid har Allente etablerat sig som en nordisk tv-gigant med över en miljon nöjda kunder. Jag lämnar över ett ungt men välskött och framgångsrikt bolag i goda händer, och ser fram emot att följa Allentes fortsatta resa med stort intresse”, säger Bjørn Ivar Moen. Jonas Gustafsson har varit CFO och Head of Operations för Allente sedan sammanslagningen, och kom dessförinnan från en roll som VD för Viasat Consumer Norden, och tf VD för NENT Group Sverige. Att axla VD-positionen på Allente är därför ett naturligt steg för Gustafsson, som kliver in i rollen den 1 juli. ”Tv-branschen är i ständig förändring, och jag är

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum