Allente

Allentes CTO utsedd till Video Technologist of the Year

Dela

Jon Espen Nergård, CTO hos nordiska tv-distributören Allente, har vunnit utmärkelsen Video Technologist of the Year Award på VideoTech Innovation Awards i London, anordnat av Digital TV Europe. “Även om priset går till mig är detta en lagprestation,” säger Jon Espen Nergård.

Jon Espen Nergård, CTO Allente
Jon Espen Nergård, CTO Allente

Digital TV Europe samlade i veckan några av de mest inflytelserika organisationerna inom den globala videoindustrin i ståtliga Church House Westminster i London för att uppmärksamma tekniska prestationer under 2021. Prisutdelningen, som är inne på sitt tredje år, innehåller kategorier som Advanced TV Service of the Year, OTT TV Technology of the Year och Live-streaming Initiative of the Year.

Den nordiska tv-distributören Allente, med sin Chief Technology Officer Jon Espen Nergård, var nominerade både för Advanced TV Innovation of the Year och Video Technologist of the Year. Det sistnämnda priset var ett av endast två individuella priser.

När Jon Espen Nergård utropades som vinnare av priset Video Technologist of the Year, var det en ödmjuk CTO som gick upp på scenen fört att ta emot det prestigefyllda priset:

“Även om priset går till mig är detta en lagprestation. Det faktum att Allente var bland de första i världen att integrera Google Common Broadcast Stack i en Android TV Operator Tier tv-box – inom bara sex månader – bygger på ett fantastiskt samarbete mellan mitt team på Allente, Kaonmedia, Nagra, Broadcom, 3SS och Google. Utöver detta lanserade vi en B2B-app som revolutionerar tv-upplevelsen för hotellbranschen,vilket inte hade varit möjligt utan fantastiska lagprestationer både hos Allente och våra leverantörer.”

Stuart Thomson, redaktör på Digital TV Europe: “Jon Espen Nergård särskiljer sig som en teknolog som konstant sätter kundens behov först. Genom hela sin karriär har han visat exemplariskt teknologiledarskap och har också visat vägen som innovatör. Allentes implementering av Google Common Broadcast Stack är ett tydligt exempel på detta. Han är en mycket värdig vinnare av priset Video Technologist of the Year.”

Mer information om VideoTech Innovation Awards

Kontakter

Bilder

Jon Espen Nergård, CTO Allente
Jon Espen Nergård, CTO Allente
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Jon Espen Nergård, CTO Allente
Jon Espen Nergård, CTO Allente
Ladda ned bild

Om

AllenteAllente är en nordisk tv-distributör som erbjuder tv-lösningar av hög kvalitet via satellit och bredband till över en miljon kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I Sverige erbjuder man även bredbandslösningar, utan tv-paket. Företaget grundades i maj 2020 efter en sammanslagning av Canal Digital och Viasat Consumer. Det nya företaget har huvudkontor i Stockholm och Oslo, VD är Jonas Gustafsson. Företaget ägs 50/50 av Telenor Group och NENT Group.

Följ Allente

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Allente

Nytt Discovery-avtal säkrar Allsvenskan för Allentes kunder27.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Allente har kommit överens med Discovery Networks om ett nytt avtal för att distribuera underhållning och sport i världsklass. Lanseringen sker inom kort och innebär att discovery+ Total, med bland annat 480 matcher från Allsvenskan och Superettan, inkluderas i Allentes Premium-paket. Allentes kunder har nu också möjlighet att köpa tre olika tillvalspaket från discovery+, något som tidigare bara varit möjligt för Viasat-kunderna.

Allente utser ny CFO18.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Tidigare i sommar meddelade den nordiska tv-distributören Allente att Jonas Gustafsson tar över VD-rollen för bolaget efter ett framgångsrikt första år sedan sammanslagningen av Canal Digital och Viasat Consumer. Då Jonas Gustafsson tidigare hade en CFO-roll inom Allente, har bolaget nu utsett Helge Øien till ny CFO, med start 1 september 2021. Helge Øien kommer närmast från en roll som CFO för Telenor Myanmar, och var dessförinnan verksam inom finansavdelingen i Telenor Group, inklusive M&A- och Investor Relations. ”Helge Øiens bakgrund och breda kompetens är den perfekta matchningen för Allente när vi tar nästa steg i vår tillväxtresa och breddar vårt erbjudande under hösten. Helge kommer att möta ett ungt, framgångsrikt bolag med ett fantastiskt team, och vi önskar honom varmt välkommen”, säger Jonas Gustafsson. ”Att ta ett steg in i den snabbrörliga tv-branschen blir en spännande utmaning, som jag ser mycket fram emot. Allente är ett bolag med stora ambitioner, som haft en flygande

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum