Carl Johans pastorat

Allhelgonafirande med plats för fler

Dela
Vem minns du? Tänd ett ljus för dom du saknar i allhelgona.
Vem minns du? Tänd ett ljus för dom du saknar i allhelgona.

Kyrkorna är öppna längre - plats för fler

I år har vi blivit särskilt påminda om livets skörhet, och att stanna upp inför livet och minnas dom vi saknar blir extra viktigt. Kyrkorna i Carl Johans pastorat (Majorna, Masthugg, Linné, Högsbo) är öppna stora delar av helgen, och fler gudstjänster än vanligt firas för att ge plats åt alla. Nytt för i år är att Masthuggskyrkan firar minnesgudstjänst både i kyrkan och utanför. 

Musik i Oscar Fredrik igen

Oscar Fredriks kyrka som öppnade i våras efter renovering satsar på att hålla kyrkan öppen både lördag och söndag, så att besökare kan komma förbi när det passar. Tända ett ljus, sitta själv en stund eller prata med en diakon eller präst på plats. Församlingen är känd för sitt rika musikliv, och på lördagen samlas körer och orkester för att för första gången på ett och ett halvt år spela och sjunga i kyrkan. Vid varje ny halvtimme mellan kl. 13.30 och 17 framför en ensemble levande musik i kyrkan. 

Allhelgona för barnfamiljer

"Får alla vingar när dom dör?" heter arrangemanget i Carl Johans kyrka som handlar om döden, livet och sorg på barns vis. Jenny Roos, musiker och pedagog, berättar: Det kommer att bli en blandning av lek, musik och teater där barnen är aktiva och funderar. Dom har ofta mycket tankar kring döden, och detta blir ett tillfälle att få lufta dom tillsammans med andra."

Västra kyrkogården

Högsbo församlings personal kommer att möta besökare dels på Västra kyrkogården under lördagen, dels i Högsbo kyrka på söndagen då kyrkan är öppen 12-18. Tänd ljus inomhus eller utanför om du hellre vill det. I kyrkan sjunger barnkören och dagen avslutas med mässan "OmSorg". 

Läs mer på hemsidan om allhelgonafirande i Carl Johans pastorat. 

Kontakter

Bilder

Vem minns du? Tänd ett ljus för dom du saknar i allhelgona.
Vem minns du? Tänd ett ljus för dom du saknar i allhelgona.
Ladda ned bild

Om

Carl Johans pastorat
Carl Johans pastoratSvenska kyrkan i Högsbo, Majorna och Linné.

Carl Johans pastorat består av fyra församlingar; Carl Johan, Högsbo, Masthugg och Oscar Fredrik. I de olika församlingarna finns gedigna verksamheter för både vuxna, barn och äldre. Inom pastoratets gränser ligger Masthuggskyrkan, Oscar Fredriks kyrka, S:ta Birgittas kapell, Carl Johans kyrka, Kungsladugårds kyrka, Högsbo kyrka och Kaverös kyrka.

Följ Carl Johans pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Carl Johans pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum