Linköpings kommun

Allians för Linköping satsar på besöksnäringen

Dela

En av branscherna som drabbats allra hårdast till följd av coronapandemin är besöksnäringen. I Linköping har branschen under flera år haft en positiv utveckling, något som pandemin satte stopp för genom uteblivna besökare samt inställda och avbokade evenemang. Det har bidragit till att oron för framtiden inom branschen är stor.

Allians för Linköping genomför därför en satsning på 10 miljoner till Visit Linköping & Co fördelat över två år för att kickstarta igång evenemangsbranschen och besöksnäringen i Linköpings kommun. Det är dock viktigt att påpeka att denna satsning är anpassad till de restriktioner som finns utifrån det smittskyddsläge som råder, och ska därför i första hand ses som ett förberedelsearbete inför tiden efter att restriktionerna har lättat.


– Stora delar av Linköpings kultur- och föreningsliv har drabbats mycket hårt av coronapandemin. Genom Kickstart Linköping får Visit Linköping & Co ett tydligt uppdrag att skapa förutsättningar för vår besöksnäring att starta om igen. Något som alla Linköpingsbor kommer att ha stor glädje av, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande.


Besöksnäringen är viktig för Linköpings attraktionskraft och spelar en viktig roll för kommunens näringsliv och arbetsmarknad. Däremot har corona helt ändrat förutsättningarna och marknaden kommer inte se ut som den gjorde tidigare, men annorlunda behöver inte alltid vara enbart sämre. Allians för Linköping kommer också ge Visit Linköping uppdraget att ta fram en plan för hur besöksnäringen kan komma igång igen när förutsättningarna medger det.

– Vi vill att besöksnäringen kommer på fötterna och att hjulen börjar snurra igen. Satsningen innebär att vi som kommun tillsammans med näringen kan förbereda och planera för att Linköping ska vara redo när vi går in i en fas där det nya normala råder kring möten, evenemang, konserter och idrottsarrangemang, säger Johan Thorén, ordförande i Visit Linköping & Co.

Kontakter

Johan Thorén (L)
ordförande Visit Linköping & Co
070-833 61 71

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum