Sveriges Allmännytta

Allmännyttan söker nya talanger

Dela

Allmännyttan har ett stort behov av kompetens och Allmännyttans traineeprogram ger unga framtida talanger en god introduktion till branschen. Programmet sträcker sig över två terminer och ger en bred verksamhetsförståelse och ett unikt nätverk. Den som går Allmännyttans traineeprogram får både professionell och personlig utveckling, samt får möta andra drivna deltagare.

Fotograf: Scandinav/Mikael Dubois
Fotograf: Scandinav/Mikael Dubois

Programmet är ett sätt för Sveriges Allmännytta att bidra till kompetensförsörjningen i branschen inom förvaltning samt att möjliggöra bostadsbyggande som är en förutsättning för tillväxt, ökad rörlighet och matchning på arbetsmarknaden.

- Rekryteringsutmaningen är stor i branschen och Allmännyttans traineeprogram är ett bra sätt att hitta talanger och få dem att utvecklas tillsammans med bolaget. Programmet innehåller moment som ger deltagarna en helhetssyn i företaget, vilket kan leda till nya arbetssätt och idéer, som blir allt viktigare när kraven på utveckling och snabbhet ökar i branschen, säger Sari Carlsson, HR-specialist på Sveriges Allmännytta. 

Tjänster som ingår i årets Allmännyttans traineeprogram är:

  • Fastighets AB Förvaltaren söker Miljösamordnare, Sundbyberg
  • Svenska Bostäder söker Verksamhetsutvecklare, Stockholm
  • Svenska Bostäder söker biträdande Installationsledare VVS, Stockholm
  • Svenska Bostäder söker biträdande Projektledare nybyggnad, Stockholm
  • Stångåstaden söker Systemtekniker, Linköping
  • Uppsalahem söker trainee inom hållbarhet, Uppsala
  • Huge söker junior Projektledare, Huddinge
  • Gavlegårdarna söker trainee inom förvaltning, Gävle

Fakta om Allmännyttans traineeprogram
Sveriges Allmännytta står bakom traineeprogrammet som pågår under två terminer. Deltagarna anställs på ett av Sveriges Allmännyttas 309 medlemsföretag för en specifik tjänst och har sin hemvist där hela året. I programmet ingår fem gemensamma utbildningsmoduler samt hemuppgifter. Ansökningsperioden att ansöka till tjänsterna med start hösten 2020 har precis öppnat och är 2-31 mars.

Här kan du läsa mer om Allmännyttans traineeprogram.

För kontakt och mer information: Anna Treschow, ansvarig för Allmännyttans traineeprogram, mail: anna.treschow@sverigesallmannytta.se telefon: 08-406 55 41

Kontakter

Anna Treschow, ansvarig för Allmännyttans traineeprogram
E-post: anna.treschow@sverigesallmannytta.se
Telefon: 08-406 55 41

Bilder

Fotograf: Scandinav/Mikael Dubois
Fotograf: Scandinav/Mikael Dubois
Ladda ned bild

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Drottninggatan 29, Box 474
101 29 Stockholm

08-406 55 00https://www.sverigesallmannytta.se/

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag över hela Sverige. 


Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Tusentals nya sommarjobb i Allmännyttan under krisen24.6.2020 11:56:18 CESTPressmeddelande

Arbetsförmedlingen meddelar att antalet anmälda sommarjobb till platsbanken nära halverats under 2020 jämfört med 2019. Coronakrisen har gjort att många branscher och delar av välfärdssektorn inte har möjlighet att erbjuda lika många sommarjobb i år. Men hos de allmännyttiga bostadsbolagen är läget annorlunda. Runt om i landet satsar många bostadsbolag på att öka mängden sommaruppdrag ordentligt, med tusentals fler sommarjobb som erbjuds ungdomar.

Blekingeföretag vinner storuppdrag för bostadsbyggande1.6.2020 10:27:24 CESTPressmeddelande

Blekingeföretaget JSB Construction är en av tre vinnare i Sveriges Allmännyttas upphandling av ett nytt ramavtal för nästa generations Kombohus. Det populära typhuskonceptet för hyreslägenheter har de senaste åren gett tiotusen nya lägenheter runtom i Sverige, till 25 procent lägre kostnader, och JSB har varit med ända från början. Den nya generationen Kombohus bedöms kunna ge 25000 nya bostäder och pressa priserna i byggbranschen.

Bostadsbyggandet uppåt - tack vare förenklat byggkoncept15.5.2020 08:11:22 CESTPressmeddelande

Kombohusen, Sveriges Allmännyttas typhuskoncept med 25 procent lägre byggkostnader, har pressat tillbaka skenande byggpriser och resulterat i tusentals nya bostäder med lägre hyror för hyresgästerna. Var femte bostadsbolag i Sverige hade inte hade byggt på 20 år innan de byggde sitt första Kombohus. Det framgår av en ny rapport som granskat tio år med Kombohusen, genomförd av konsultföretaget Tyréns på uppdrag av Sveriges Allmännytta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum