Sveriges Allmännytta

Allmännyttans arena på digitala Almedalsveckan

Dela
Bostadsbyggandet är inte tillräckligt högt för att möta behoven på bostadsmarknaden idag. Varför byggs det inte mer och vad behövs för att öka nyproduktionen av bostäder över landet? Vilka åtgärder måste politikerna besluta om för att öka byggtakten? Dessa och många andra frågor tas upp på Allmännyttans arenas två digitala seminarier i Almedalen.

Sveriges Allmännytta arrangerar två digitala seminarier under Almedalsveckan, den 5 och 6 juli.

Seminarium 5 juli kl.9.30-10.30:
Bostadsbrist i många kommuner
– varför byggs det inte mer i Sverige?  

Sveriges Allmännytta vill öka kunskapen om hur bostadsbyggandet i Sverige ser ut och fungerar idag samt hur förutsättningarna ser ut framåt. Med avstamp i Sveriges Allmännyttas första marknadsrapport om bostadsbyggandet i Sverige lyfter och diskuterar vi en rad aktuella frågor, bland annat hur många år av kraftig prisutveckling i byggbranschen påverkar förutsättningarna för att bygga nya bostäder. 

Medverkande:

  • Anders Nordstrand, vd Sveriges Allmännytta
  • Sofia Heintz, expert fastighetsutveckling Sveriges Allmännytta
  • Simon Imner, analytiker bostadsmarknad Tyréns
  • Anna Nordén, chef utvecklingsavdelningen och vice vd Framtiden Byggutveckling AB
  • Patrik Styrbjörn, vd, Witalabostäder

Läs mer om seminariet på Almedalsveckan Play. Där finns även länk till direktsändningen av seminariet måndag 5 juli kl.9.30-10.30.

Seminarium 6 juli kl.9.30-10.30:
17 åtgärder för att öka bostadsbyggandet i Sverige 

År 2017 identifierade och analyserade Sveriges Allmännyttas Byggherreråd för första gången de lagar och regler som hindrar och försvårar byggandet av bostäder i Sverige. En rad förslag för att öka nyproduktionen presenterades. Men hur ser det ut idag? Med utgångspunkt i en uppdaterad Byggagenda diskuteras vilka politiska beslut som krävs för att åstadkomma en ökad och uthållig bostadsproduktion. 

Medverkande:

  • Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden
  • Cathrine Holgersson, vd Gavlegårdarna
  • Jonas Högset, fastighet- och hållbarhetschef Sveriges Allmännytta
  • Joakim Järrebring, riksdagsledamot (S) 
  • Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd (M), Stockholms stad 

Läs mer om seminariet på Almedalsveckan Play. Där finns även länk till direktsändningen av seminariet tisdag 6 juli kl.9.30-10.30.

Seminarierna sänds direkt via Almedalsveckan Play och ingen föranmälan behövs.

För mer information, kontakta:

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 25, ulrika.lamberth@sverigesallmannytta.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 320 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 975 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Nytt avtal ska starta en energirevolution i Sverige18.3.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges Allmännytta och ViaEuropa initierar samarbete för att påskynda den gröna omställningen I en strävan efter att leda vägen för den gröna omställningen i Europa och globalt, har Sveriges Allmännytta och ViaEuropa tagit sig an utmaningen att snabba på övergången till ett mer hållbart energisystem. Deras gemensamma mål är att främja energigemenskaper som en kraftfull drivkraft för förändring.

Slutrapport: Energieffektivisering - så dyrt blir det14.2.2024 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges Allmännytta, presenterar idag en viktig slutrapport som belyser den kritiska frågan om energieffektivisering i byggnader. Byggnader står för en betydande del av energianvändningen och bidrar därigenom till klimatförändringen. För att adressera detta har EU nyligen omarbetat direktivet om byggnaders energiprestanda (EPBD), vilket syftar till att främja energirenoveringar och övergången till förnybar eller fossilfri energi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye