Stiftelsen Skansen

Allsång på Skansen 7 juli med extrakonserten Allsångsscenen är din

Dela

I den sjunde omgången av Allsång på Skansen kommer Petter, Molly Sandén, Lena Philipsson och Bo Kaspers Orkester som också har sommarens extrakonsert Allsångsscenen är din. I publiken återfinns också Anita Hegerland, känd från 70-talet med "Mitt sommarlov" som gick in på Svensktoppen och låg i elva veckor.

Bo Kaspers Orkester och Sanna Nielsen. Foto: Jan Danielsson, SVT
Bo Kaspers Orkester och Sanna Nielsen. Foto: Jan Danielsson, SVT

Petter
I år är det 20 år sedan Petter släppte sitt debutalbum "Mitt sjätte sinne". Det har blivit ett antal skivor, föreläsningar och böcker sen dess. Nu är han med i Allsång på Skansen innan han ger sig ut på turné 22 augusti. 

Molly Sandén 
Molly är aktuell med nya albumet ”Större” och i sommar turnerar hon med bland andra Zara Larsson, Sarah Klang, Julia Adams, Anna Ternheim och Icona Pop i paketet Queens of pop.

Lena Philipsson
I november förra året genomförde Lena Philipsson sin föreställning av "Jag är ingen älskling" och nu är hon på väg ut på sommarturné i Sverige.

Bo Kaspers Orkester
Orkestern har spelat på Cirkus i Stockholm hela våren och i höst turnerar de land och rike runt med Allt ljus på oss. Nu är de gäster på Sollidenscenen och tar över helt med Allsångsscenen är din kl 21

Allsångskvällar
Allsångskvällarna startar kl 19.30 och SVT börjar sända direkt från Sollidenscenen kl 20.00. Under större delen av dagen pågår repetitioner och vid 17-tiden startar generalrepetitionerna.

Pressackreditering via SVT
SVT har hand om pressackrediteringar till Allsång på Skansen. Ansökan om ackreditering sker genom att skicka ett mail med media (tidning/blogg/dylikt)  namn, telefonnummer och mailadress till de personer som man önskar ha på plats för bevakning av veckans Allsång på Skansen till Cecilia Felix Caballero senast måndag kl. 11.00 inför tisdagens program. All information som behövs inför programmet kommer tillsammans med ackrediteringsbekräftelsen på måndag eftermiddag. Observera att antalet platser är begränsade. Frilansande journalister och fotografer måste ackrediteras av sina uppdragsgivare.

Trafik och parkering
Djurgården stängs av för trafik under allsångstisdagar 17.00 - 20.00. Det finns inte heller parkeringsplatser på Skansen så kommunala transportmedel, cykel, färja eller spårvagn rekommenderas.

Bilder

Bo Kaspers Orkester och Sanna Nielsen. Foto: Jan Danielsson, SVT
Bo Kaspers Orkester och Sanna Nielsen. Foto: Jan Danielsson, SVT
Ladda ned bild
Molly Sandén. Foto: Jan Danielsson, SVT
Molly Sandén. Foto: Jan Danielsson, SVT
Ladda ned bild
Lena Philipsson. Foto: Annika Berglund
Lena Philipsson. Foto: Annika Berglund
Ladda ned bild
Petter Foto: Caroline Roosmark
Petter Foto: Caroline Roosmark
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Trendiga gråärter skapar rusning på Skansen9.1.2019 10:21Pressmeddelande

När Agneta Magnusson skulle presentera sin bok och ha en föreläsning om den trendiga gråärten, och de lika intressanta rovorna och kålrötterna, på Skansen den 16 januari blev det fullbokat direkt. -Det hade vi inte räknat med, säger Sarah Gühne som ansvarar för föreläsningsverksamheten. Som tur är har Agneta en lucka i kalendern så hon kan komma tillbaka för en ny föreläsning redan nu den 24 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum