Djurens Rätt

Allt fler bryr sig om djuren i Lund

Dela

Djurens Rätt, Sveriges största djurskydds- och djurrättsorganisation, ökar sitt medlemsantal i Lund med nästan 8 %. Organisationen i stort har ökat med 33 % under de senaste fem åren och djurrätt och veganism är frågor som engagerar över hela landet.

Grillkväll med Djurens Rätt Lund under sommaren 2016, Foto: Djurens Rätt
Grillkväll med Djurens Rätt Lund under sommaren 2016, Foto: Djurens Rätt

Under det gångna året växte Djurens Rätt totalt med omkring 2 600 medlemmar och vid årsskiftet 2016-2017 landade medlemssiffran på 42 478 medlemmar.

– ­Lundaborna är engagerade, det märks både i våra medlemssiffror och i vårt arbete för djuren. Som exempel kan nämnas vår framgång med att få kommunen att pynta djurvänligt till påsk, att se till att fåglarna får en lugn valborg i Stadsparken och att vi hjälpt till att underlätta djurvänliga val i vardagen genom vår restaurangguide VegoLund. Detta arbete hade inte vart möjligt utan våra medlemmar och aktiva som lägger både tid och pengar på att hjälpa djuren, säger Camilla Bergvall, ordförande i Djurens Rätt Lund.

Djurens Rätt bildades 1882 och arbetar under parollen ”Alltid på djurens sida”. De prioriterade arbetsområdena är djurförsök, pälsindustrin, djur i livsmedelsindustrin samt djurvänlig konsument.

Några områden som Djurens Rätt kommer att lägga extra fokus på under 2017

  • Se till att förbudet mot vilda djur på cirkus blir verklighet. Förra året lämnade organisationen över mer än 155 000 namnunderskrifter till regeringen för ett förbud mot vilda djur på cirkus. Målet är nu att 2017 ska bli året då ett förbud blir verklighet.
  • Arbeta för en minskad köttkonsumtion – allt fler väljer vego, på heltid eller deltid, och utbudet fortsätter öka. Djurens Rätt är med och skapar den vegovåg som sköljer över Sverige och har ett långsiktigt mål om en halverad köttkonsumtion till år 2030.
  • Fortsätta det livsviktiga arbetet mot Europas djurtransporter genom kampanjen #StopTheTrucks. Den 21 mars är Djurens Rätt på plats i Bryssel för att lämna över ett upprop mot djurtransporter till EU-kommissionen.
  • Skapa en buräggsfri handel i Sverige. Världen över säger allt fler globala kedjor nej till ägg från hönor i bur. I Sverige är det bara ICA och City Gross kvar av de stora kedjorna som fortsätter sälja ägg från hönor i burar.

Kontakt Djurens Rätt Lund
Camilla Bergvall
0735242990
lund@djurensratt.se

Nyckelord

Bilder

Grillkväll med Djurens Rätt Lund under sommaren 2016, Foto: Djurens Rätt
Grillkväll med Djurens Rätt Lund under sommaren 2016, Foto: Djurens Rätt
Ladda ned bild

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum