Ving AB

Allt fler väljer trygghet genom en paketresa

Dela

Efter snart ett år med coronavirus och nedstängningar finns en ökad optimism om att det kan bli möjligt att komma iväg på en semesterresa under 2021, det märks i bokningarna av resor till sommaren. Med osäkerhet kring resandet har samtidigt paketresan blivit mer relevant än någonsin när många vill boka tryggt. Det visar Vings resepanel där 43 procent svarar att de är mer benägna eller ganska benägna att boka en paketresa idag jämfört med för ett år sedan.

Foto Ving
Foto Ving

– Förra veckans bokningsingång är en fördubbling mot hur det såg ut för en månad sedan. I synnerhet ökar bokningarna för juli till september där vi ser en ökning med över 300 procent. Allt fler känner optimism med vaccineringar på gång, vi är också övertygade om att allt fler känner en ökad trygghet i att boka en paketresa med en arrangör, det visar bland annat Vings egen resepanel. Bäst bokat till sommaren är Mallorca följt av Rhodos, Cypern, Kreta och Gran Canaria, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

Undersökningen som genomfördes i december har 8 553 svarande och visar bland annat:

Är du mer eller mindre benägen att boka en paketresa idag jämfört med för ett år sedan? (8 044 svar):

34 procent uppger att de alltid bokar paketresa. 22 procent svarar att de är mer benägna och 21 procent att de är ganska benägna. 11 procent svarar att de inte vet medan lika många (11 %) inte är intresserade av att boka en paketresa.

På frågan hur man kommer att boka sin nästa resa svarar 73 procent att de kommer boka med en researrangör, 14 procent svarar att de inte vet, medan nära 10 procent bokar resa och boende själva. 3 procent väljer att boka en flygstol och arrangerar resten själva. (8167 svar).

Vilken är den huvudsakliga anledningen till att du väljer att boka med en researrangör?  (5 976 svar):

Nära 28 procent svarar att det känns tryggt. 19 procent att man är skyddad av paketreselagen. För 19 procent handlar det om att de får god kvalitet/valuta för pengarna. 14 procent svarar att de får hjälp från företagets personal om något händer före eller under resan. 11 procent att man är skyddad av resegarantin om företaget skulle gå i konkurs.

Hur viktigt är det att komma iväg på en utlandsresa på semestern? (7 678 svar):

För nära 5 procent är det inte alls är viktigt att resa utomlands. Medan det för majoriteten av de svarande är mycket viktigt (45 %), viktigt (32 %) och ganska viktigt (18 %).

Varför är det viktigt att resa utomlands på semester? (6 027 svar, max 3 svarsalternativ):

Topp 3:
1. 19 procent vill solsäkra sin semester 

2. 16 procent svarar att det får dem att må bra

3. 14 procent vill ha miljöombyte 

Utökade trygghetsrutiner införda
De senaste månaderna har Ving infört utökade rutiner och villkor för kunder som bokar en resa. Vings Safe Travel-paket tar hand om kunden - före, under och efter resan med bland annat utökade säkerhetsrutiner på hotellen och på flygen samt extra trygghet vid bokning då Ving bl a ger kunderna möjlighet att boka om sin resa så många gånger de vill fram till 30 dagar innan avresa samt en återbetalningsgaranti om 7 dagar vid inställd resa.

 

Om resepenalen
Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Undersökningen genomfördes i december 2020 med 8 553 svarande. Att vara med i Resepanelen är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Ving AB
Ving AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg och kryssningar från Sverige, Danmark, Norge och Finland. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Ving byter digital öppen spis mot TV-paradis24.2.2021 11:42:33 CETPressmeddelande

Den digitala eldstaden på Youtube kom för många år sedan för att skapa mysstämning i vintermörkret, men många svenskar längtar nu också efter värme, sol, hav och sydligare breddgrader. I väntan på ett ökat resande möter Ving nu svenskarnas reseabstinens genom att lansera ett substitut till den öppna spisen – ett digitalt semesterparadis med exotiska stränder och vågbrus som rullar på Tv:n i 8 timmar.

Ving inför generösare avbokningsvillkor1.2.2021 09:03:08 CETPressmeddelande

Som enda större svenska researrangör erbjuder Ving nu möjligheten att avboka en resa fram till 30 dagar innan avresa under våren och försommaren. De tillfälliga avbokningsvillkoren gäller från och med 29 januari vid nybokningar av charterresor med avresa till och med 15 juni 2021. För att möta behovet av flexibilitet under pandemin erbjuder Ving sedan tidigare även möjligheten till ett obegränsat antal ombokningar fram till 30 dagar innan avresa och en unik återbetalningsgaranti på 7 dagar om en resa ställs in.

Vings nya sommarkampanj fokuserar på välmående och personliga upplevelser23.12.2020 09:40:51 CETPressmeddelande

Med start den 26 december drar Ving igång årets sommarkampanj där fokus, precis som i Vings nya varumärkesidentitet, läggs på välmående och personliga upplevelser. Vad som är välmående skiljer sig dock från olika personer och olika tillfällen. Det nya manéret ”Find your wave” handlar om att manifestera detta och att varje kund ska ges möjligheter att hitta just sin ”wave”, sin resa och upplevelse.

Högt tryck på bokningarna när Ving släpper vinterresorna för 2021/2222.12.2020 09:34:31 CETPressmeddelande

I onsdags släppte Ving upp försäljningen av nästa vinters resor och bara efter några dagar ser Ving en fördubbling på vinterresorna jämfört med samma period i fjol. Mest populära är resorna till Gran Canaria och Teneriffa, men även till Thailand ökar efterfrågan. Gemensamt är att man på de destinationerna kan hitta flera av Vings mest populära koncepthotell, Sunwing Family Resorts, Sunprime Hotels och O.B.C by Sunwing, och många säkrar sina favorithotell redan nu. Förutom Kanarieöarna och Thailand finns även resor till bland annat Gambia, Kap Verde och Madeira bokningsbara.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum